Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

La doar 11 ani spatele lui avea forma literei C!

La doar 11 ani spatele lui avea forma literei C!

Cel mai mare vis al său era acela de putea merge “de unul singur” la şcoală, de care a fost obligat să stea departe ... Acest vis a fost realizat de catre medicii turci!

 

 

 

Rakhmatillo, în vârstă de 11 ani, suferea din naştere de scolioză. Părinţii acestuia l-au dus la toţi doctorii din Uzbekistan, dar tratamentele aplicate nu au avut nici un rezultat. Nu a fost operat deoarece exista riscul să rămână paralizat. O dată cu trecerea anilor boala s-a accentuat şi mai mult. Unul dintre picioare era mai scurt, iar datorită scoliozei şi a curburii din talie acesta a fost şi mai mult scurtat. Până în clasa a doua primară a mers la şcoală cu ajutorul tatălui său. Dar după aceea, pentru că mersul a fost îngreunat şi mai mult, învăţătorul a început să vină acasă. Cel mai mare vis al său era acela de a merge într-o bună zi pe propriile picioare la şcoală! Micul Rakhmatillo a reuşit să îşi vadă visul, ce părea de “neîndeplinit”, datorită medicilor turci.

 

 

Familia acestuia a auzit în Uzbekistan de renumele specialiştilor de la Acıbadem şi plini de speranţă au plecat spre Turcia. Prof. Dr. Ahmet Alanay, Specialist Boli ale coloanei vertebrale la copii şi adulţi din cadrul Spitalului Acıbadem Maslak şi Prof. Dr. Memet Özek, Medic Neurochirurg  din cadrul Facultății de Medicină, Universitatea Acıbadem au făcut astfel ca speranţa să devină realitate. Cu toate că exista un risc foarte mare de paralizie în ceea ce îl priveşte pe micuţul Rakhmatillo, acesta a fost operat la un interval de o lună. Cele două intervenţii chirurgicale au fost finalizate cu succes. După mulţi ani pe feţele celor din familia Yuldashev a apărut din nou zâmbetul. De acum micuţul Rakhmatillo poate să meargă la şcoală, aşa cum şi-a dorit: “de unul singur”!

 

Băiețelul, în pofida vârstei fragede şi a staturii mici, a dat dovadă de multă maturitate. Toate problemele pe care le-a dus în spate l-au maturizat. Rakhmatillo, în vârstă de 11 ani, era din naştere bolnav de scolioză. Cel mai mic dintre cei doi copii. Fratele lui mai mare, în vârstă de 14 ani, era sănătos, alerga, se juca, mergea la şcoală fără probleme şi încerca să îl facă pe fratele său să uite de durerea provocată de boală. İnima familiei era îndoită de ani de zile ca şi coloana vertebrală a lui Rakhmatillo, care avea un grad de înclinare de 110 de grade. Când priveai din spate avea aspectul  literei C! Ani de zile au încercat să găsească o rezolvare în Uzbekistan, nu au omis nici o uşă la care să nu bată, au fost la toţi doctorii din țară. Cu toate acestea nici unul din doctori nu a vrut să facă intervenţia chirurgicală datorită riscului ridicat de paralizie.

Când au auzi de domnul Prof. Dr. Ahmet Alanay de la Spitalul Acıbadem Maslak au luat imediat legătura cu acesta. După aceea, Prof. Dr. Alanay, Specialist ortopedie şi traumatologie  şi Prof. Dr. Memet Özek, Specialist neurochirurgie s-au ocupat de tratamentul lui Rakhmatillo.

 

 

L-ar fi aşteptat probleme serioase de sănătate după vârsta de 20 de ani

 

Micul băieţel a avut probleme nu doar la coloana vertebrală, ci şi la măduva spinării. Aderenţele şi tensiunea creată în măduva spinării au dus la slăbirea piciorului stâng şi a cauzat pierderea puterii în picior. Ruperea unor aderenţe sunt importante din două motive.  Primul este acela că, în cazul în care nu se deschide va duce la pierderea totală a capacităţii de a merge aflată deja la limită şi nu îşi va mai putea controla urinările. Al doilea motiv este acela că, în cazul în care se efectuează o intervenţie de modificare a coloanei vertebrale fără să fie deschise aderenţele, aceasta ar putea cauza paralizia. Din acest motiv Prof. Dr. Memet Özek a realizat intervenţia chirurgicală asupra măduvei spinării. După o lună, Prof. Dr. Ahmet Alanay a reuşit să remedieze printr-o operaţie de succes, care a durat 7 ore, cu ajutorul unei metode ce a dus la relaxarea coloanei prin tăierea unor bucăţi de os de la nivelul coloanei vertebrale, înclinarea coloanei care nu putea fi remediată prin metode normale şi extrem de avansate. Prof. Dr. Alanay afirmând faptul că “înclinarea coloanei la 110 grade a fost redusă la 25 de grade şi a fost redusa diferenţa piciorului, care era mai scurt datorită înclinării. A mai rămas doar problema cu piciorul scurt puţin din naştere, lucru ce va putea fi remediat dacă sub talpă se adaugă o “întăritură” subliniază un punct foarte important: ”copilul, care avea o înclinare a corpului de 110 grade şi o aderenţă la măduva spinării ar fi avut probleme respiratorii serioase la vârsta de 20 de ani, ar fi avut probleme în ceea ce priveşte controlul urinărilor şi probabil şi-ar fi pierdut în totalitate funcţiile locomotorii. Dar, starea de sănătate a lui Rakhmatillo este îmbunătăţită. Acesta a revenit la o viaţă normală. Îmi trimite poze în mod constant si nu poate fi descris sentimentul de mulţumire pe care fericirea îl dă.”

 

Merge la şcoală, poate să joace chiar şi fotbal

 

Cel mai mare vis al lui Rakhmatillo era acela ca într-o bună zi să poată să meargă la şcoală de unul singur, pe propriile picioare. De acum încolo visul său a devenit realitate. Acesta a mers la şcoală până în clasa a doua primară cu ajutorul tatălui său, dar din cauza faptului că boala a progresat acesta nu a mai putut merge. În urma solicitărilor efectuate de familie a fost numit un învăţător care venea acasă de 3 ori pe săptămână. Băieţelul era mereu trist şi chinuit în sufletul său. Îşi dorea să se joace în pauze cu prietenii lui în curtea şcolii, să alerge şi să se plimbe. Îi plăcea mult să joace fotbal, dar din cauza bolii nu putea nici să meargă. Atât tatăl său, Ergashali Yuldashev, cât şi mama sa, Deldora Yuldashev, “mureau în fiecare zi” datorită acestei boli pe care băieţelul lor o avea!  Mama sa a afirmat faptul că “cea mai mare dorinţă de pe lume era ca băiatul nostru să poată să fie într-o zi un copil normal şi această dorinţă a noastră a fost îndeplinită de către medicii turci. Suntem recunoscători acestor medici”. Tatăl a menţionat faptul că fiul său cunoştea toate echipele de fotbal,  îi plăcea să joace fotbal: “Cel mai mare vis al său era să poată merge singur la şcoală şi să joace fotbal. Nu există bucurie mai mare pentru noi decât să vedem că acest vis a devenit realitate. Mii de mulţumiri şi toată recunoştinţa pentru doctorii turci”.

 

Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem vă rugăm să contactați biroul local din România la adresa de e-mail info.ro@acibadem.com.tr  sau telefon 021 313 99 38, www.acibadem.com.ro.

 

Va astept la Atasagon Detox & Wellbeing Center
Gala Atipic Beauty
Am inceput pregatirile pentru Gala Atipic Beauty!
Pretuieste viata la Itsy Bitsy!
Sarbatori minunate!
Prof. Dr. Mehmet Mutaf de la Acibadem Bodrum, voluntar la Bucuresti in sprijinul victimelor Colectiv
Concertul Extraordinar Umanitar Angela Gheorghiu
Concert umanitar Angela Gheorghiu
Dermatita atopica la copil
Emotie la Acibadem Atakent
10 SEMNALE DE ALARMA ALE ORGANISMULUI!
Voluntari pentru copii!
Lansarea Reprezentantei Acibadem la Constanta
La doar 11 ani spatele lui avea forma literei C!
Evaluari oncologice gratuite la reprezentanta Acibadem Romania, 18.04.2015
Andreea Marin lanseaza documentarul “Detoxifierea, experienta mea” pe Travel for Senses
Gala Atipic Beauty, 08.04.2015
Paste fericit!
Parteneriat Acibadem cu Spitalul Judetean de Urgenta Suceava
Atipic Beauty - o lectie de viata
Gratitudine
Evaluari medicale gratuite la Bucuresti, 27 martie 2015
Alege demnitatea!
Cancerul cervical in 8 intrebari
The Money Channel - Prime Time Business, 11.03.2015
Alegeri pentru sanatatea voastra
Portret de mama
Cancerul de prostata
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Sarbatori minunate!
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Implica-te in Campania pentru Sanatatea Sanilor!
Chirurgia robotica i-a oferit sansa de a deveni mama!
Lansare Centru-Pilot Educational
Detoxifierea la Bodrum - Experienta mea
Detoxifierea la un alt nivel
Cele mai pretioase gimnaste ale lumii au trecut controlul medical la Acibadem Sports
Lacrimi si emotii astazi, la lansarea reprezentantei Acibadem de la Chisinau!
Reprezentanta Acibadem, de luni si la Chisinau
Medicina la Acibadem Atakent
Consultatii Acibadem la Bucuresti
Doneaza cu Avon!
Tabara Naturii
Multumiri tuturor partenerilor nostri!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bucuresti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Oradea!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Iasi!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Pitesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bistrita!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Targu Mures!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Cluj!
Ingerasul e alaturi de noi
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Brasov!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Sibiu!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Ploiesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Timisoara!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Galati
Caravana Pretuieste Viata poposeste in Constanta si Galati!
Caravana Pretuieste Viata - Ingerasi inscrisi
Nu pierde evenimentele din turneul nostru national, Caravana Pretuieste Viata
Echipa noastra va doreste sarbatori binecuvantate!
Andreea Marin
Sarbatori vesele cu sanatate si dragoste
Vestea salvatoare
Alexandra Usurelu  in deschiderea concertului Vunk
In curand, pe Tvr 1, duminica seara, emisiunea Pretuieste Viata!
Ghidul tanarului voluntar - Stelian Juganu
Scoala Mamelor si Centrul Kinetobebe
Dragii mei, Viata acestei fetite este in mainile noastre!
La Conasu
Scoala Mamelor si European Hospital - Curs pentru viitoarele mamici
Campania UNICEF - Priveste intai copilul
Satmarencele si osencele au intalnire cu Andreea Marin si Andreea Paul la Scoala Mamelor
Echipa vine la Satu Mare
Surpriza pentru copiii nostri de 1 iunie!
Scoala Mamelor vine la Bistrita Nasaud!
Paste Minunat!
Sprijin umanitar finalizat cu Succes
Acibadem Hospitals Group deschide reprezentanta in Romania
Anca Bucur la Scoala Mamelor
Caz umanitar - Stefan
Caz umanitar rezolvat
Cluj-Look TV, 6 martie
Sustine Campania Respectului impotriva violentei domestice
Acibadem Hospitals Group
Sarbatori Fericite
Women for Women Fashion&Lifestyle Fair isi deschide portile pe 2 decembrie
Echipa HO HO HO 2 vine in orasul tau!
Acibadem Hospitals Group
Premiul pentru reusita proiectului Scoala Mamelor in cadrul Galei "Ce se intampla doctore?"
Teledon, la Kanal D, sambata seara la ora 21:00!
Invitatie pentru mamici si copii sau, de ce nu, pentru intreaga familie
Andreea Marin si echipa vin in orasul tau - Bucuresti
Worldclass
Andreea Marin Banica si Alexandra Dinu isi dau mana pentru prima campanie internationala a Fundatiei Pretuieste Viata
"Coalitia pentru o Noua Preventie 2013“ cere introducerea vaccinului antipneumococic
Foto - 04 septembrie 2012
Va multumim ca ne-ati fost aproape!
Pacientul intreaba, Acibadem raspunde
Scoala Mamelor la Chisinau, la un an de Clubul Nostru
Trezeste Romania - lacrimi si surpriza de proportii - o masina cadou pentru un invingator
Editie extraordinara in aceasta seara la ora 21:00, la Realitatea TV
Pentru voi, mamicilor
Violeta, fetita Andreei Marin, si Georgiana, poeta de la Trezeste Romania, prietene dupa o zi minunata petrecuta impreuna
Trezeste Romania - schimbarea orei de difuzare: vinerea, la ora 21.00, pe Realitatea TV --- Andreea Marin a dus-o la primul concert din viata ei pe poeta de 8 ani care-si scrie versurile la lumanare
Andreea Marin Banica - alaturi de "divina" Sophia Loren la Marsilia
Primele impresii din Ciad, Africa
Fara Eticheta
Eveniment - Impreuna in lupta impotriva cancerului
Andreea Marin Banica - Reese Witherspoon - Washington 2012
Scrisoarea unei mamici din familia noastra
SCOALA MAMELOR - primul an de viata
Scoala Mamelor - primul an de viata
Cursuri
Cursuri
Despre Scoala Mamelor
Sarbatorile de Paste
Dezbateri Cluj si Zalau
Felicitare 8 martie
Dezbatere Ploiesti, 14 februarie 2011

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici