Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

10 SEMNALE DE ALARMA ALE ORGANISMULUI!

10 SEMNALE DE ALARMA ALE ORGANISMULUI!

10 SEMNALE DE ALARMĂ ALE ORGANISMULUI!

Cu toate că ne plângem adesea familiei și prietenilor zicând „am o migrenă îngrozitoare”, „deși mânanc într-una, tot pierd în greutate” sau ”sunt așa de obosit că nu pot ridica un deget”....totuși tindem să ignorăm semnalele corpului nostru și amânăm vizita la medic. Toate „simptomele” ce par nesemnificative pentru noi pot fi în realitate semne ale cancerului, bolilor de inimă, diabetului și a altor maladii foarte grave. Așadar, este foarte important să cunoaștem semnalele corpului nostru, să le acordăm atenție și să cerem opinia medicului de îndată ce este posibil, deoarece detectarea timpurie și tratamentul sunt esențiale. Dr. Ahmet Uslu, Medic specialist de Boli Interne al Spitalului Aile Acibadem din Istanbul ne-a detaliat 10 semnale vitale ca importanță ale corpului nostru și semnificația lor ca simptome.


NU NEGLIJAȚI NICIODATĂ ACESTE SIMPTOME!

 


1.    O pierdere neintenționată în greutate mai mare de 3 kilograme pe lună sau pierderea a mai mult de 10 %  din greutatea corporală în ultimele 6 luni: Scăderea rapidă în greutate poate fi simptomul pentru boli metabolice precum hipertiroidită (exces al hormonului gușei) și diabet tip 1, dar și al unor tipuri de cancer. Dacă pierderea în greutate este însoțită de simptome precum consumul excesiv de apă și urinatul frecvent, acestea pot semnala diabetul de tip 1 în vreme ce palpitațiile, nervozitatea și transpirația excesivă ar putea semnala hipertiroidia. Febra ridicată inexplicabilă, tusea, flegmă sângeroasă, diareea și pierderea poftei de mâncare împreună cu scăderea în greutate pot semnala cancerul și sunt un motiv întemeiat să vizităm un medic cât de curând posibil.
2.    Dureri în piept și apnee (pierderea suflului) ce intervin în timpul repaosului sau odată cu un mic efort fizic: a avea dureri în piept sau dificultate în a respira atunci când depunem un efort minim plimbându-ne la pas normal sau chiar în timpul repaosului sunt semne ale unor boli grave ale inimii ori plămânilor. Senzația de presiune în piept ce însoțește durerea sau durerea ce se întinde spre gât sau braț într-o manieră tipică anginei (durerii în piept) ar putea fi un motiv să luați în considerare o angiografie. Dacă durerile nu sunt tipice, este posibil ca medicul să vă supună unui test de efort, unei ecocardiografii, unei angiografii virtuale sau altor teste noninvazive. Consultarea imediată a medicului ar putea preveni un posibil infarct sau moartea subită.
3.    Modificări pe piele: bolile tractului biliar și ale ficatului pot fi aparente prin simptome precum îngălbenirea ochilor și pielii, urina de culoare închisă sau albeața scaunului. Învinețirea pielii și sângerările subcutanate pot fi semne ale bolilor de sânge precum și a celor reumatice asociate venelor.
4.    Inflamarea oricărei părți a corpului: Când o parte inflamată a corpului care era acolo înainte rămâne nemodificată ani de zile, este posibil să nu fie nimic important. Cu toate acestea, zonele nou inflamate trebuie urmărite cu atenție. Este posibil să nu se întâmple tot timpul, dar când inflamarea este însoțită de durere, acesta ar putea semnala o infecție, sângerare în interiorul masei sau o stimulare a nervilor, iar inflamația fără durere poate fi un simptom al cancerului.


5.    Pierderea puterii sau a simțurilor la extremități: pierderea subită a simțurilor și a puterii poate fi un semn al embolismelor cerebrovasculare în vreme ce aceleași simptome care se dezvoltă de-a lungul unei perioade mai luni de timp pot semnifica vătămarea nervilor datorată diabetului, toxinelor sau altor cauze similare și, dacă sunt însoție de o durere în zona inferioară a spatelui, sau a spatelui în general, ar putea fi un simptom al herniei. Dacă aceste simptome sunt cauzate de hernie și sunt însoțite de urinare frecventă și slăbiciune a membrelor inferioare, este posibil să se impună o operație urgentă.
6.    Migrene neobișnuite: dacă intensitatea migrenei, zona în care s-a instalat sau durata s-au modificat, ori dacă este însoțită de alte simptome, trebuie să îi acordați atenție. În vreme ce o migrenă care se întinde de la baza gâtului spre frunte este de obicei indicație a unor modificări în presiunea sangvină, orice presiune asupra feței, un sentiment de plin în nas și zona înconjurătoare pot indica sinuzita. Când durerea este recurentă, adesea însoțită de simțuri denumite aure vizuale sau olfactive și care în general au legătură cu o emisferă cerebrală, acestea sunt adesea asociate migrenei. Greața, amețeli, problemele de echilibru și modificările în starea de conștiență pot indica hemoragie cerebrală sau o masă craniană.
7.    Epuizarea ce nu trece prin odihnă: acest simptom nu trebuie ignorat deoarece ar putea fi legat de boli cronice ale plămânilor, inimii și rinichilor, anemie și deficiențe hormonale sau alte elemente ale corpului. În fapt, situațiile de slăbiciune cauzate de anemie pot fi de asemenea simptomul unui cancer cauzator de anemie și, dacă nu consultați imediat un medic, este posibil ca tratamentul să nu mai ajute. 
8.    Amețeală și leșin: amețeala sau leșinul ca simptome de sine stătătoare și însoțite de palpitații, transpirație, incontinență și modificări ale stării de conștiență nu trebuie niciodată ignorate. În vreme ce această stare poate fi asociată stresului emoțional și afecțiunilor benigne precum o scădere a presiunii sangvine, ea poate fi atribuită și constricției și obstrucției arterelor ce merg spre creier sau care ies din inimă, bolilor grave ale valvei inimii sau problemelor directe ale creierului. Aceste simptome trebuie categoric tratate din perspectiva unei probleme neurologice sau cardiologice de către specialiști în aceste domenii.
9.    Sânge în scaun, urină sau flegmă: sângele observat în fluidele corporale poate fi asociat unui număr mare de afecțiuni. Sângele în flegmă poate semnala boli pulmonare precum tuberculoză, pneumonie sau cancer pulmonar. Sângele în urină fără dureri poate fi un simptom al cancerului de vezică în vreme ce sângele în urină însoțit de dureri și arsuri poate semnala o piatră la rinichi, o infecție urinară sau nisip. În vreme ce sângele proaspăt în scaun poate semnala boli benigne precum hemoroizii, poate semnala de asemenea cancerul de colon dacă e însoțit de modificare a tranzitului intestinal, pierderea în greutate și dureri abdominale.
10.    Modificări ale tranzitului intestinal: constipația pentru mai mult de 3 zile sau lipsa urinării timp de 24 de ore sunt simptome ce nu trebuie ignorate niciodată. Incapacitatea de a elimina gaze, temperatura și durerea abdominală acută pe lângă constipație ce a durat mai mult de 3 zile pot fi simptome ale blocajului intestinal ce trebuie operat de urgență precum și o indicație a unui cancer înșelător ce a crescut în liniște pe parcursul anilor. În mod similar, incapacitatea de a urina poate semnala deficiențe ale rinichilor dacă nu este însoțită de durere și infecții ale tractului urinar dacă intervine și durerea, precum și mărirea prostatei în cazul bărbaților.

Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem vă rugăm să contactați biroul local din România la adresa de email info.ro@acibadem.com.tr sau telefon 021 313 99 38.

Va astept la Atasagon Detox & Wellbeing Center
Gala Atipic Beauty
Am inceput pregatirile pentru Gala Atipic Beauty!
Pretuieste viata la Itsy Bitsy!
Sarbatori minunate!
Prof. Dr. Mehmet Mutaf de la Acibadem Bodrum, voluntar la Bucuresti in sprijinul victimelor Colectiv
Concertul Extraordinar Umanitar Angela Gheorghiu
Concert umanitar Angela Gheorghiu
Dermatita atopica la copil
Emotie la Acibadem Atakent
10 SEMNALE DE ALARMA ALE ORGANISMULUI!
Voluntari pentru copii!
Lansarea Reprezentantei Acibadem la Constanta
La doar 11 ani spatele lui avea forma literei C!
Evaluari oncologice gratuite la reprezentanta Acibadem Romania, 18.04.2015
Andreea Marin lanseaza documentarul “Detoxifierea, experienta mea” pe Travel for Senses
Gala Atipic Beauty, 08.04.2015
Paste fericit!
Parteneriat Acibadem cu Spitalul Judetean de Urgenta Suceava
Atipic Beauty - o lectie de viata
Gratitudine
Evaluari medicale gratuite la Bucuresti, 27 martie 2015
Alege demnitatea!
Cancerul cervical in 8 intrebari
The Money Channel - Prime Time Business, 11.03.2015
Alegeri pentru sanatatea voastra
Portret de mama
Cancerul de prostata
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Sarbatori minunate!
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Implica-te in Campania pentru Sanatatea Sanilor!
Chirurgia robotica i-a oferit sansa de a deveni mama!
Lansare Centru-Pilot Educational
Detoxifierea la Bodrum - Experienta mea
Detoxifierea la un alt nivel
Cele mai pretioase gimnaste ale lumii au trecut controlul medical la Acibadem Sports
Lacrimi si emotii astazi, la lansarea reprezentantei Acibadem de la Chisinau!
Reprezentanta Acibadem, de luni si la Chisinau
Medicina la Acibadem Atakent
Consultatii Acibadem la Bucuresti
Doneaza cu Avon!
Tabara Naturii
Multumiri tuturor partenerilor nostri!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bucuresti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Oradea!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Iasi!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Pitesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bistrita!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Targu Mures!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Cluj!
Ingerasul e alaturi de noi
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Brasov!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Sibiu!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Ploiesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Timisoara!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Galati
Caravana Pretuieste Viata poposeste in Constanta si Galati!
Caravana Pretuieste Viata - Ingerasi inscrisi
Nu pierde evenimentele din turneul nostru national, Caravana Pretuieste Viata
Echipa noastra va doreste sarbatori binecuvantate!
Andreea Marin
Sarbatori vesele cu sanatate si dragoste
Vestea salvatoare
Alexandra Usurelu  in deschiderea concertului Vunk
In curand, pe Tvr 1, duminica seara, emisiunea Pretuieste Viata!
Ghidul tanarului voluntar - Stelian Juganu
Scoala Mamelor si Centrul Kinetobebe
Dragii mei, Viata acestei fetite este in mainile noastre!
La Conasu
Scoala Mamelor si European Hospital - Curs pentru viitoarele mamici
Campania UNICEF - Priveste intai copilul
Satmarencele si osencele au intalnire cu Andreea Marin si Andreea Paul la Scoala Mamelor
Echipa vine la Satu Mare
Surpriza pentru copiii nostri de 1 iunie!
Scoala Mamelor vine la Bistrita Nasaud!
Paste Minunat!
Sprijin umanitar finalizat cu Succes
Acibadem Hospitals Group deschide reprezentanta in Romania
Anca Bucur la Scoala Mamelor
Caz umanitar - Stefan
Caz umanitar rezolvat
Cluj-Look TV, 6 martie
Sustine Campania Respectului impotriva violentei domestice
Acibadem Hospitals Group
Sarbatori Fericite
Women for Women Fashion&Lifestyle Fair isi deschide portile pe 2 decembrie
Echipa HO HO HO 2 vine in orasul tau!
Acibadem Hospitals Group
Premiul pentru reusita proiectului Scoala Mamelor in cadrul Galei "Ce se intampla doctore?"
Teledon, la Kanal D, sambata seara la ora 21:00!
Invitatie pentru mamici si copii sau, de ce nu, pentru intreaga familie
Andreea Marin si echipa vin in orasul tau - Bucuresti
Worldclass
Andreea Marin Banica si Alexandra Dinu isi dau mana pentru prima campanie internationala a Fundatiei Pretuieste Viata
"Coalitia pentru o Noua Preventie 2013“ cere introducerea vaccinului antipneumococic
Foto - 04 septembrie 2012
Va multumim ca ne-ati fost aproape!
Pacientul intreaba, Acibadem raspunde
Scoala Mamelor la Chisinau, la un an de Clubul Nostru
Trezeste Romania - lacrimi si surpriza de proportii - o masina cadou pentru un invingator
Editie extraordinara in aceasta seara la ora 21:00, la Realitatea TV
Pentru voi, mamicilor
Violeta, fetita Andreei Marin, si Georgiana, poeta de la Trezeste Romania, prietene dupa o zi minunata petrecuta impreuna
Trezeste Romania - schimbarea orei de difuzare: vinerea, la ora 21.00, pe Realitatea TV --- Andreea Marin a dus-o la primul concert din viata ei pe poeta de 8 ani care-si scrie versurile la lumanare
Andreea Marin Banica - alaturi de "divina" Sophia Loren la Marsilia
Primele impresii din Ciad, Africa
Fara Eticheta
Eveniment - Impreuna in lupta impotriva cancerului
Andreea Marin Banica - Reese Witherspoon - Washington 2012
Scrisoarea unei mamici din familia noastra
SCOALA MAMELOR - primul an de viata
Scoala Mamelor - primul an de viata
Cursuri
Cursuri
Despre Scoala Mamelor
Sarbatorile de Paste
Dezbateri Cluj si Zalau
Felicitare 8 martie
Dezbatere Ploiesti, 14 februarie 2011

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici