Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Pentru voi, mamicilor

Pentru voi, mamicilor

Parteneriat intre UniCredit Tiriac Bank si Scoala Mamelor

UniCredit Tiriac Bank si Fundatia Pretuieste Viata, prin intermediul programului Scoala Mamelor – fondat de catre Andreea Marin Banica - va anunta incheierea unui parteneriat pentru sprijinirea mamelor din Romania care se confrunta cu dificultati si implicit a familiilor lor. 

Ne propunem sa le intindem mamelor o mana de ajutor inca din momentul nasterii copilului, dar si sa fim o ancora pentru perioadele de incercari de ordin financiar, psihologic sau cotidian prin care acestea pot trece, cu precadere in primii ani de viata ai copilului. Iata, pe scurt, ce vom face in sprijinul mamelor:

Lansam astazi, 20 iunie, pe site-ul www.scoalamamelor.ro, la sectiunea „Dezvolta-te profesional”, butonul „Educatie financiara. Primii pasi”. E de ajuns sa dai click pe acest buton si in fata ta vei vedea o multitudine de informatii care te ajuta sa-ti ordonezi bugetul personal, sa intelegi cum trebuie sa-ti faci planul pe termen scurt sau lung, ce inseamna o disciplina financiara incepand inca din viata de familie, cum sa intelegi termenii bancari de baza si ce trebuie sa stii atunci cand alegi sa lucrezi cu o banca, care-ti sunt drepturile, multe alte informatii utile. 

Incurajam donatiile pentru proiectul national Scoala Mamelor, care s-a dovedit a fi foarte util si nu poate continua decat prin sustinere din partea societatii, catre care se si indreapta serviciile sale gratuite. In cateva zile, orice persoana care utilizeaza un bancomat sau multifunctional bancar non-stop UniCredit Tiriac Bank aflate acum in tara, poate ajuta cu un simplu gest, dupa ce isi termina propriile operatiuni la bancomat, astfel: prin simpla selectare a optiunii „Doneaza pentru Scoala Mamelor” pe ecranul aparatului, in momentul afisarii operatiunilor posibile, poti alege orice suma doresti pentru a o dona catre Scoala Mamelor, in schimbul careia va primi o chitanta doveditoare. Orice efort, cat de mic, este util si va multumim anticipat pentru gest! Fondurile astfel colectate vor fi utilizate pentru sustinerea programului national Scoala Mamelor, care ofera servicii gratuite si ajuta in prezent sute de mii de romance din tara si peste alte 100 de teritorii ale lumii, precum si familiile acestora si cazuri sociale grave. 

Parteneriatul Unicredit – Scoala Mamelor sustine produsul bancar inedit prin intermediul caruia puteti pune umarul la crearea de saloane mama – copil in maternitatile din Romania: cardul UNICEF – UniCredit. Prin dotarea si mobilarea maternitatilor care vor fi sustinute si prin instruirea personalului medical, acestea vor putea sa intre in Initiativa Spital Prieten al Copilului si sa devina centre de promovare a alaptarii. Mecanismul cardului este foarte simplu: UniCredit Tiriac Bank doneaza din veniturile bancii suma ce reprezinta 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul de afinitate UNICEF la comercianti, fara niciun cost suplimentar pentru posesori. Posesorii cardurilor vor sti exact ce suma a fost oferita prin donatii in numele lor catre UNICEF, pentru ca vor primi informatii actualizate lunar din partea bancii. In plus, 50% din taxa anuala de administrare a pachetului UNICEF va fi de asemenea transferata catre UNICEF de catre banca. Mai multe detalii vedeti in interviul atasat, pe care il puteti viziona si pe scoalamamelor.ro la urmatorul link: www.scoalamamelor.ro.

Andreea Marin Banica: „Sunt onorata de asocierea cu Unicredit Bank Tiriac. Asta arata ca o idee ce parea naiva la inceput, inspirata mie de schimbarile din viata mea dupa nasterea fetitei mele, a prins contur si merita acum atentia marilor companii internationale. Scoala Mamelor a devenit un sprijin real pentru mame in Romania si un brand, dezvoltandu-se natural, pentru ca echipa noastra a pus mult suflet in dezvoltarea programului. Sincer, nici nu am banuit unde vom ajunge atunci cand eram la primii pasi.”

„Realizarea acestui parteneriat ne aduce o mare bucurie, pentru ca putem sustine o cauza atat de importanta. Dorim astfel sa venim in sprijinul mamelor si al familiilor din Romania care se confrunta cu dificultati ce pot avea consecinte grave atat in plan personal, cat si social, pe un termen indelungat. UniCredit Tiriac Bank are o lunga traditie si experienta in domeniul responsabilitatii sociale, este parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea, iar prin acest proiect dorim sa demonstram inca o data acest lucru”, a spus Anca Nuta, director Identitate si Comunicare UniCredit Tiriac Bank.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Argument

In Romania, una din schimbarile demografice majore o reprezinta cresterea ponderii femeilor cu studii superioare in totalul populatiei. An randul persoanelor cu varsta intre 55 si 64 de ani care au studii superioare si muncesc, la fiecare 100 de barbati corespund 50 de femei. In randul celor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani, raportul este 100 de barbati la 119 femei. In 2010, dintre persoanele cu studii superioare cu varsta pana la 34 de ani, doua treimi erau femei*. In 2004, un barbat castiga, in medie, cu 17.1% mai mult decat o femeie. Diferenta s-a redus la 7.25% la finele anului 2010**.

De ce este importanta cresterea ponderii femeilor cu studii superioare si venituri mai mari in totalul populatiei? Conform unui studiu al Bancii Mondiale***, cresterea veniturilor femeilor determina cresterea ratei de economisire a unei familii medii****, pentru ca femeile sunt, in medie, mai precaute si mai dornice sa economiseasca decat barbatii. In 2011, 68% din femeile chestionate de Reuters in SUA planuiau sa economiseasca mai mult decat in anul anterior, in timp ce doar 62% din barbati doreau acest lucru. Tot anul trecut, Halifax arata ca femeile din Marea Britanie economiseau cu 17% mai mult din venitul lor decat barbatii. 

Femeile traiesc mai mult, sunt mult mai preocupate de soarta familiei lor si, la nivel mondial, castiga in medie mai putin decat barbatii, ceea ce le determina sa economiseasca mai mult.

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. In Romania, UniCredit Tiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. Banca isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte foarte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Despre Scoala Mamelor 

Prin proiectul Scoala Mamelor ne-am propus sa le facem pe mame sa simta ca pot ele insele schimba ceva in viata lor si a familiilor lor fiind informate, cunoscandu-si drepturile, oportunitatile, posibilitatea de a actiona argumentat in toate problemele vietii.

Platforma www.scoalamamelor.ro este o complexa Comunitate Virtuala a Mamelor, cu specialisti angajati sa raspunda gratuit intrebarilor lor pe diverse domenii, cu posibilitatea ca ele sa dialogheze si intre ele pe forum, cu conexiuni in directii cheie ce le sunt necesare. Practic, pe www.scoalamamelor.ro gasesc aproape tot ce au nevoie ca indrumare si adesea sprijin concret din partea expertilor. Avem deja o baza de date cu peste 300.000 de mame, majoritatea intre 25-45 de ani, cu studii medii si superioare.

* Datele referitoare la structura populaţiei sunt de la Eurostat 
** Datele referitoare la venituri sunt de la INS, Anuarul Statistic 2011
***Maria Sagrario Floro si Stephanie Seguino, GENDER EFFECTS ON AGGREGATE SAVING: A Theoretical and Empirical Analysis (2002)
**** Ponderea economiilor unei familii in totalul veniturilor acesteia
Va astept la Atasagon Detox & Wellbeing Center
Gala Atipic Beauty
Am inceput pregatirile pentru Gala Atipic Beauty!
Pretuieste viata la Itsy Bitsy!
Sarbatori minunate!
Prof. Dr. Mehmet Mutaf de la Acibadem Bodrum, voluntar la Bucuresti in sprijinul victimelor Colectiv
Concertul Extraordinar Umanitar Angela Gheorghiu
Concert umanitar Angela Gheorghiu
Dermatita atopica la copil
Emotie la Acibadem Atakent
10 SEMNALE DE ALARMA ALE ORGANISMULUI!
Voluntari pentru copii!
Lansarea Reprezentantei Acibadem la Constanta
La doar 11 ani spatele lui avea forma literei C!
Evaluari oncologice gratuite la reprezentanta Acibadem Romania, 18.04.2015
Andreea Marin lanseaza documentarul “Detoxifierea, experienta mea” pe Travel for Senses
Gala Atipic Beauty, 08.04.2015
Paste fericit!
Parteneriat Acibadem cu Spitalul Judetean de Urgenta Suceava
Atipic Beauty - o lectie de viata
Gratitudine
Evaluari medicale gratuite la Bucuresti, 27 martie 2015
Alege demnitatea!
Cancerul cervical in 8 intrebari
The Money Channel - Prime Time Business, 11.03.2015
Alegeri pentru sanatatea voastra
Portret de mama
Cancerul de prostata
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Sarbatori minunate!
Oferta promotionala - detoxifiere la Bodrum!
Implica-te in Campania pentru Sanatatea Sanilor!
Chirurgia robotica i-a oferit sansa de a deveni mama!
Lansare Centru-Pilot Educational
Detoxifierea la Bodrum - Experienta mea
Detoxifierea la un alt nivel
Cele mai pretioase gimnaste ale lumii au trecut controlul medical la Acibadem Sports
Lacrimi si emotii astazi, la lansarea reprezentantei Acibadem de la Chisinau!
Reprezentanta Acibadem, de luni si la Chisinau
Medicina la Acibadem Atakent
Consultatii Acibadem la Bucuresti
Doneaza cu Avon!
Tabara Naturii
Multumiri tuturor partenerilor nostri!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bucuresti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Oradea!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Iasi!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Pitesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Bistrita!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Targu Mures!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Cluj!
Ingerasul e alaturi de noi
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Brasov!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Sibiu!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Ploiesti!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Timisoara!
Caravana Pretuieste Viata poposeste la Galati
Caravana Pretuieste Viata poposeste in Constanta si Galati!
Caravana Pretuieste Viata - Ingerasi inscrisi
Nu pierde evenimentele din turneul nostru national, Caravana Pretuieste Viata
Echipa noastra va doreste sarbatori binecuvantate!
Andreea Marin
Sarbatori vesele cu sanatate si dragoste
Vestea salvatoare
Alexandra Usurelu  in deschiderea concertului Vunk
In curand, pe Tvr 1, duminica seara, emisiunea Pretuieste Viata!
Ghidul tanarului voluntar - Stelian Juganu
Scoala Mamelor si Centrul Kinetobebe
Dragii mei, Viata acestei fetite este in mainile noastre!
La Conasu
Scoala Mamelor si European Hospital - Curs pentru viitoarele mamici
Campania UNICEF - Priveste intai copilul
Satmarencele si osencele au intalnire cu Andreea Marin si Andreea Paul la Scoala Mamelor
Echipa vine la Satu Mare
Surpriza pentru copiii nostri de 1 iunie!
Scoala Mamelor vine la Bistrita Nasaud!
Paste Minunat!
Sprijin umanitar finalizat cu Succes
Acibadem Hospitals Group deschide reprezentanta in Romania
Anca Bucur la Scoala Mamelor
Caz umanitar - Stefan
Caz umanitar rezolvat
Cluj-Look TV, 6 martie
Sustine Campania Respectului impotriva violentei domestice
Acibadem Hospitals Group
Sarbatori Fericite
Women for Women Fashion&Lifestyle Fair isi deschide portile pe 2 decembrie
Echipa HO HO HO 2 vine in orasul tau!
Acibadem Hospitals Group
Premiul pentru reusita proiectului Scoala Mamelor in cadrul Galei "Ce se intampla doctore?"
Teledon, la Kanal D, sambata seara la ora 21:00!
Invitatie pentru mamici si copii sau, de ce nu, pentru intreaga familie
Andreea Marin si echipa vin in orasul tau - Bucuresti
Worldclass
Andreea Marin Banica si Alexandra Dinu isi dau mana pentru prima campanie internationala a Fundatiei Pretuieste Viata
"Coalitia pentru o Noua Preventie 2013“ cere introducerea vaccinului antipneumococic
Foto - 04 septembrie 2012
Va multumim ca ne-ati fost aproape!
Pacientul intreaba, Acibadem raspunde
Scoala Mamelor la Chisinau, la un an de Clubul Nostru
Trezeste Romania - lacrimi si surpriza de proportii - o masina cadou pentru un invingator
Editie extraordinara in aceasta seara la ora 21:00, la Realitatea TV
Pentru voi, mamicilor
Violeta, fetita Andreei Marin, si Georgiana, poeta de la Trezeste Romania, prietene dupa o zi minunata petrecuta impreuna
Trezeste Romania - schimbarea orei de difuzare: vinerea, la ora 21.00, pe Realitatea TV --- Andreea Marin a dus-o la primul concert din viata ei pe poeta de 8 ani care-si scrie versurile la lumanare
Andreea Marin Banica - alaturi de "divina" Sophia Loren la Marsilia
Primele impresii din Ciad, Africa
Fara Eticheta
Eveniment - Impreuna in lupta impotriva cancerului
Andreea Marin Banica - Reese Witherspoon - Washington 2012
Scrisoarea unei mamici din familia noastra
SCOALA MAMELOR - primul an de viata
Scoala Mamelor - primul an de viata
Cursuri
Cursuri
Despre Scoala Mamelor
Sarbatorile de Paste
Dezbateri Cluj si Zalau
Felicitare 8 martie
Dezbatere Ploiesti, 14 februarie 2011

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici