Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

5 moduri posibile de a te regasi

Ingrijire personala

 

DANSEAZA SAU... DA CU MATURA!

A fost odata o femeie...nefericita. Se simtea singura si demoralizata. Nimic nu o mai motiva. Fiul – fire energica – vine acasa si, bucuros pentru reusita de peste zi – sau poate pentru cucerirea facuta - isi ia mama in brate: „Danseaza cu mine, mama, sunt fericit!” Asa ca ea a dansat. Si astfel, si-a amintit ce inseamna bucuria. Prea obosita, insa, sa dansezi? Nimeni in jurul tau sa te impulsioneze? Da cu matura. Nu glumesc! In functie de cum o faci, aceasta activitate poate fi modalitatea cea mai productiva de a face un lucru util in timp ce nu te gândesti la nimic sau modalitatea de a te gandi intens la ale tale intr-o maniera neproductiva (matura curtea plina de frunze moarte; ele vor continua sa cada, iar tu vei continua sa dai cu matura, eliberand energia negativa).

 

FA DRAGOSTE!

Si ce daca ai deja copii mari, doua locuri de munca obositoare, iar curentul electric nu merge, pentru ca asa se intampla cand ploua naprasnic afara? Asta inseamna ca nu mai ai voie sa simti? Si nu cumva se spune ca asta e tocmai vremea potrivita „de facut copii”? Stii bancul: „Nevasta, ce facem, imbaiem copiii? Sau mai bine facem unul nou?”

 

INCHIDE OCHII SI IMAGINEAZA-TI CULOAREA VERDE CRUD!

Nimic mai util pentru a-ti linisti emotiile, a te calma si a recapata seninatate, energie pozitiva. Poate fi verdele pajistei pe care ti-ai petrecut copilaria, al poienitei din poveste sau al padurii unde ajungi destul de rar sa-ti petreci sfarsitul de saptamana. Si nimic nu te impiedica sa te lasi fermecata de imaginea verdelui dens al unui palmier leganat de briza tropicala.

 

RASFATA-TE CU UN DUS FIERBINTE!

Stai sub dus si lasa apa fierbinte sa-ti relaxeze muschii incordati de la ceafa. Apleaca-te si lasa apa sa-ti curga pe spate. Indreapta-ti corpul si respira aburul, care are efect de calmare asupra cailor respiratorii si-ti hidrateaza pielea, acolo unde apa s-a evaporat din celule.

 

RESPIRA ADANC!

Chiar daca nu ai atacuri de panica, uneori e nevoie sa te reechilibrezi controlandu-ti respiratia. Nu e greu deloc, incearca: am invatat si eu o modalitate interesanta recomandata de un specialist dinafara (Valerie Monroe). Imagineaza-ti un patrat si alege-ti un colt. Numara pana la patru in timp ce inspiri incet. Apoi numara pana la patru in timp ce expiri. Indreapta-te catre urmatorul colt in timp ce inspiri, pleaca mai departe atunci cand expiri. Patru colturi. Patru respiratii adanci. Cu ajutorul acestui tip de respiratie, bataile inimii tale ajung la un ritm normal. Respiratiile adanci si lente cresc aportul de dioxid de carbon din corp, ceea ce reduce reactia de panica, daca e cazul, sau dezorientarea ta dinaintea unui examen care aduce cu sine emotii ce te coplesesc. 

 

Comentarii

12.04.2013 andreea77

o iubesc pe Andreea Marin care este un exemplu pentru fiecare dintre noi. viata nu este de cele mai multe ori asa cum ne-am fi dorit dar trebuie sa fim luptatoare. putem cere ajutor daca simtim ca suntem un impas. Scoala mamelor este acolo pentru noi. va multumim!

11.08.2012 [email protected]

foarte adevarat, daca noi avem o stare depresiva le transmitem si copiilor nostri...

11.03.2012 oana_oana

Multumim celor care s-au gandit la mame si in special la binele copilului...daca mama se simte bine ,copilul se simte si mai bine.

26.01.2012 zadic ioana

Sunt niste sfaturi foarte bune...Pe cateva dintre ele le/am pus in practica inainte de/a le citi...Cel mai important lucru este ca sa te simti tu bine in pielea ta.Multumesc pentru sansa pe care o dati mamelor sa comunice intre ele.Ioana

24.01.2012 agavriloae ramona

Argumentele de mai sus sunt foarte adevarate.....dar ce ne facem daca ne domina ,nepasarea..delasarea...si parca nu ne mai intereseaza nimic.Nu neg ga am facut si eu chestia cu dusul fierbinte...si a mers...te simti mai relaxata...mi-ar place sa dansez foarte mult..dar mi se para ca sunt prea batrana<chiar daca am doar 29 ani>imi simt corpul prea vechii....Oricum sper sa-mi gasesc echilibru..aici alaturi de celelalte femei<mame>colaboratori a acestei FAMILII.

25.05.2011 natalita

Buna tuturor. Sunt Natalia din Chisinau, foarte bucuroasa ca am descoperit acest site si trebuie sa spun ca tot ce am citit m-a lasat fara cuvinte. Foarte interesant, desi nu sunt mamica deocamdata, am citit cu sufletul la gura orice material. Sincer, as vrea din toata inima sa traiesc cat de curand aceste emotii, sentimente de mama si sper Domnu Sa ma auda. Un Multumesc mare echipei voastre, sunteti bravo. Un pupic si pentru Andreea Marin, cea care e deosebita. Sunt ziarista si am cunoscut-o la penitenciarul de femei din Rusca, a fost acolo recent, am facut un interviu cu ea. Ma bucur ca am privit-o in ochi. Ea iti da incredere si speranta.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici