Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Cum alegi vaccinul potrivit impotriva bolilor pneumococice

Bolile pneumococice

Suntem aproape in luna noiembrie si putem spune ca iarna bate la usa. Frigul si ploaia isi fac simtita prezenta si odata cu ele apar si infectiile respiratorii in special la copiii aflati in colectivitate in crese si gradinite. Fiind mici si cu un sistem imunitar care este inca in formare, ei sunt categoria de varsta cea mai expusa la infectiile respiratorii atat de cauza virala cat si de cauza bacteriana.

Printre infectiile respiratorii de cauza bacteriana la copiii cu varste sub 5 ani, frecvent este implicat si pneumococul care poate produce boli pneumococice cum sunt otita medie acuta, pneumonia, meningita si septicemia, acestea putand capata in multe cazuri forme grave care se pot solda chiar cu moartea. Desi cele mai multe forme severe ale bolilor pneumococice apar in primii 2 ani de viata, riscul se mentine pana la varsta de 5 ani.

Din fericire insa, exista o metoda prin care ii putem proteja pe copiii nostri impotriva bolilor pneumococcice si a complicatiilor acestora si aceasta metoda este vaccinarea antipneumococica.

Asa cum scriam in articolele anterioare , exista mai multe serotipuri  de pneumococ care sunt intalnite frecvent in bolile  pneumococice si este important ca aceste serotipuri sa fie continute in tipul de vaccín  cu care alegem sa ne vaccinam copiii pentru a le oferi astfel o protectie maxima posibil impotriva bolilor pneumococice si a complicatiilor lor.

Daca se alege un vaccín  cu mai putine serotipuri de pneumococ in compozitia sa, atunci poate creste riscul de imbolnavire cu unele dintre serotipurile care nu au fost continute in vaccin. Deci varianta optima este sa alegeti un vaccin pneumococic care sa contina cat mai multe serotipuri de pneumococ .

Ca parinti , este bine sa va informati cat mai bine inainte de a alege cu ce tip de vaccin pneumococic va veti vaccina copilul si acest lucru il puteti face stand de vorba cu medicul de familie sau medicul pediatru care ingrijeste copilul. 

Si deoarece mamele pot fi o forta care lupta pentru sanatatea copiilor lor, este bine sa ne gandim ca si copiii nostri ar putea beneficia de vaccinarea gratuita cu vaccinul pneumococic ; acest lucru depinde in parte si de fiecare dintre noi si de aceea daca vrei sa pui umarul astfel incat copiii sa poate beneficia in viitor de acest drept de a fi vaccinati gratuit impotriva bolilor pneumococice, poti semna online petitia noastra gazduita pe site-ul  http://www.petitieonline.com , care ar putea schimba ceva pentru sanatatea  copilului tau!  

 

Dr Roxana Bratu.    

Comentarii

18.01.2013 [email protected]

Buna ziua,

fetita mea are 2 ani si 9 luni si as vrea sa stiu daca o mai pot vaccina pneumococic si ce pentru ce vaccin ae trebui sa optez.

Noi i-am facut toate vaccinurile Infarix deoarece la vremea respectiva nu erau cele de la stat disponibile.

Va multumesc anticipat

15.12.2012 diana84

NU STIU DACA AM AFLAT PREA TARZIU DAR O SA SEMNEZ

SUNT FOARTE SPERIATA,CHIAR MAINE AM SA SUN PEDIATRUL SA INTREB DE ACEST VACCIN,AM O FETITA DE UN ANISOR SI IMI ESTE FOARTE FRICA DE BOLI.

CEALALTA ESTE MAI MARISOARA,LA 13 ANI NU CRED CA II MAI FAC ACEST VACCIN.?

22.11.2012 Carmencel

am semnat petitia.

21.11.2012 mirelame

Am semnat aceasta petitie, toate mamele ar trebui sa semneze aceasta petitie.

20.11.2012 mariana77

si eu semnez petitia

13.11.2012 Luiza Bulgaru

Semnez petitia

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici