Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Alegeri pentru sanatatea voastra

Sanatate

Alegeri pentru sanatatea voastra

FEMEILE DE CARIERĂ EVITĂ OPERAȚIILE DESCHISE, LE PREFERĂ PE CELE LAPAROSCOPICE

Folosirea eficientă a timpului este foarte importantă pentru profesioniști in decursul carierei lor. În special femeile concentrate pe carieră simt nevoia de a găsi soluții rapide pentru problemele de sănătate datorită grijei lor de a se întoarce la lucru cat mai rapid. 

Specialistul în Ginecologie al Spitalului Acibadem Atakent Istanbul, Prof. Dr. Fatih Șendağ a explicat că operațiile laparoscopice și robotizate sunt preferate de femei  în special pentru ca acestea le permit să se întoarcă mai repede la muncă. Comentând despre faptul că segmentul tânăr și muncitor, ce constituie o parte semnificativă a populației, nu ageează ideea de spitalizare de lungă durată, Prof. Dr. Fatih Șendağ a adăugat: „Deoarece operațiile deschise presupun o ședere mai lungă în spital, ele au impresia că ar putea exista un risc mai mare ca afecțiunea să devină cunoscută în comunitatea lor profesională. In același timp, există unele situații speciale pe care femeile nu doresc să le împărtășească celorlalți. Când proceduri pentru astfel de afecțiuni precum miomul uterin, chisturi ovariene, prolapsul vezical sau uterin, sau îndepărtarea uterului sunt efectuate prin metode mai puțin invazive, pacientele se pot vindeca rapid și se pot întoarce la muncă”. 

 

Acestea acordă, de asemenea, importanță procesului de după operație     

Prof. Dr. Fatih Șendağ, care a explicat că se întâlnesc două tipuri de paciente în profesia sa, susține că primul tip este pacienta care este la curent cu ultimele apariții în domeniul medical și pune întrebări, iar celălalt tip află despre aceste descoperiri de la medic: „Fie că pacientele noastre sunt căsătorite sau nu, ele doresc să se întoarcă la viața lor socială și la munca lor de îndată ce e posibil. 

De obicei, ele doresc chiar să evite o adeverință medicală și preferă să își ia o mică parte din concediul anual sau săptămânal pentru a se ocupa de problemele de sănătate.  Femeile căsătorite ce au copii simt atât presiunea de a se întoarce la muncă mai repede, cât și preocuparea de a acorda suficientă atenție copiilor. Câteodată, femeile ce sunt supuse unei operații ce necesită o lunga perioada de recuperare, sunt preocupate de pierderea serviciului. Am întâlnit toate tipurile de cazuri în experiența noastră clinică. Dar nu este suficient doar ca pacientul să prefere laparoscopia sau chirurgia robotică. Este important să decizi ce metodă de tratament este cea corectă pentru pacient. Uneori, exista pacienți care vin la noi care se pretează mai bine pentru chirurgia deschisă decât pentru cea laparoscopică sau robotizată. Doctorii sunt cei ce trebuie să aprecieze care este metoda potrivita.”

CAPABIL SĂ EFECTUEZE MANEVRE DE 540 GRADE ÎN CHIRURGIA ROBOTIZATĂ 

În ultimii ani, chirurgia robotizată a devenit o chestiune la fel de actuală precum laparoscopia în domeniul ginecologiei. Prof. Dr. Fatih Șendağ a subliniat că este posibil să se execute manevre de 540 grade cu ajutorul robotului chirurgical precum și un număr mare de mișcări ce sunt imposibile cu mâna umană și susține că acest tip de chirurgie are foarte mult succes în cazul pacientelor cu exces de țesut gras și clasificate ca având obezitate morbidă. Explicând că majoritatea medicilor ezită să opereze pacienții cu obezitate morbidă deoarece prezintă multe riscuri în cazul operațiilor deschise, Prof. Dr. Fatih Șendağ a adăugat, „Cea mai importantă problemă aici este țesutul gras. Operarea unui pacient cu obezitate morbidă de 160 kg cu circa 30 cm de țesut gras prin metoda chirurgicală clasică poate genera un număr mare de probleme diverse. Inciziile pacienților se vindecă greu, cusăturile se pot rupe și se pot dezvolta infecții. 

Dar, dacă starea de sănătate a pacientului este adecvată, chirurgia robotizată poate fi mult mai comfortabilă.” Explicând că, capacitatea de manevră a robotului poate face multe mișcări pe care mâna umană nu le poate executa, Prof. Dr. Fatih Șendağ spune că în domeniul chirurgiei se fac aplicații folosindu-se unele unelte speciale în laparoscopie sau chirurgie robotizată pe pacienți cu o masă de grăsime mare și că efectele secundare post operatorii sunt mai puține comparativ cu metodele chirurgicale clasice. 

 

Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem contactați biroul local din România la adresa de email [email protected] sau telefon 021 313 99 38.

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici