Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Cand mancarea e cel mai bun prieten al tau

Nutritie si diete

Multi oameni spun, mai in gluma, mai in serios, ca mancatul este una dintre marile placeri ale vietii si, uneori, cel mai bun prieten. Ca orice incercare de dieta a fost o reusita cel mult cateva saptamani, dar apoi munca, drumurile, responsabilitatile familiale si-au regasit singura alinare: mancarea. E important sa constientizati ca mancarea este o modalitate de a inlocui ceva – uneori intuiti ca e asa, dar nu stiti exact despre ce anume e vorba. Eu va sfatuiesc sa tineti un jurnal si sa-l folositi atunci cand incepeti sa mancati in exces. In acel moment, veti fi mult mai aproape de a intelege ce incercati sa inlocuiti prin mancare: fie e vorba de lipsa aprecierii celor din jur, de nemultumirea relatiei cu cineva din viata ta, de o insatisfactie sau chiar o frustrare. Dati-va silinta sa descoperiti ce va deranjeaza, de fapt, si aflati ce altceva puteti face in afara de a manca pentru a va simti implinita. Nu va dati batute nici dupa cateva incercari ratate. Miza este mare: odata ce veti descoperi cauza pentru care mancati atunci cand nu va este, de fapt, foame, veti avea puterea sa schimbati lucrurile in bine pe termen lung.

Comentarii

28.07.2011 eduandrei

usor de spus...mai greu e de facut...

07.03.2011 monikka

corect!

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici