Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Trucuri de machiaj

Frumusete

 

Completeaza-ti aspectul cu un machiaj cat mai aproape de cel profesionist. Sa ai in vedere ca trebuie sa adaptezi machiajul in functie de eveniment. Machiajul de zi sa nu fie incarcat pentru ca lumina soarelui accentueaza detaliile. Machiajul de seara este mai sofisticat si se realizeaza in functie de culoarea si forma ochilor, de tinuta, coafura si contextul evenimentului.

  • ochii caprui si negri pot indrazni sa foloseasca machiajul in nuante de albastru, dar si auriu sau bej, in egala masura; 
  • ochii albastri sunt bine pusi in valoare mai ales de nuanta bordo, dar si de kaki, mov, portocaliu, ciclam sau rosu. Se poate folosi aproape orice culoare, dar este de evitat albastrul, daca nu vrei sa pierzi tocmai intensitatea culorii ochilor;
  • ochii verzi sunt cei mai avantajati - sunt uşor de subliniat cu nuante de maron, aramiu, brun si gri petrol.

 

Alte repere pentru un machiaj reusit:

  • pe o arcada foarte inalta a ochiului, nu folosi culori prea deschise si in nici un caz sidefate care ar supradimensiona zona si asa bine marcata. Deasemenea, daca pielea este foarte ridata, ai grija sa folosesti culori mate (categoric fara sidef); 
  • ochii „infundati” vor fi foarte accentuati de culori reci, inchise, asa ca gandeste-te bine ce efect vrei sa obtii;
  • unei fete obosite, terne, aplica-i un fard de obraz roz sau culoarea piersicii, in nici un caz in nuante de maron;
  • daca ti-e frica de chirurgia plastica sau pur si simplu nu agreezi ideea, incearca sa maresti putin conturul buzelor, dar cu o culoare identica rujului; la buzele subtiri nu folosi ruj in nuante inchise, culorile ideale fiind orange, roz si frez.
  • nu te machia niciodata la plaja, dar nu uita sa folosesti o protecţie, in functie de tipul tenului tau. Nu uita ca si buzele tale au  nevoie de protectie.

 

Si nu uita, daca incepi sa te cunosti pe tine insati si sa selectezi din sfaturile de mai sus ce e util doar pentru tine, vei reusi sa te machiezi potrivit contextului chiar si in mare graba, in cateva minute furate din ziua cea mai stresanta din saptamana. Totul e sa-ti acorzi si tie, asa cum faci si cu copiii tai, de exemplu, respectul si portia de frumusete cuvenite. Demachiaza tenul zinic seara si dimineata. Acopera eventualele cearcane si cu varfurile degetelor aplica fondul de ten ca pe o crema, fara sa masezi foarte tare. Pune putin blush in obraji. Exista farduri de ploape cu o textura cremoasa, care se pot intinde foarte usor cu degetele. Rimelul se aplica in functie de nevoile fiecareia (alungire, ingrosare sau arcuire). Rujul trebuie sa aiba o culoare naturala, poate chiar gloss, chiar daca in acest moment nu este in trend, dar tine cont de ceea ce ti se potriveste bine tie. Rujul intens folosit doar daca ochii sunt foarte natural pusi in evidenta, se da obligatoriu cu contur in aceeasi nuanta, dar asta ar insemna timp si nu ne-am mai incadra in cele cateva minute pomenite. 

 

Te-am convins ca  poti arata bine fara prea mult efort? Fii sigura pe tine, nu te sfii sa arati ca te simti frumoasa si lumea va observa asta!

SURSA: DENIS DECU

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici