Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Inca nu e prea tarziu

Femei remarcabile

„La originea tuturor marilor realizari se afla o femeie”.        

(Alphonse de Lamartine)

 

Nu sunt feminista, mai mult, am convingerea ca adeseori un barbat ne motiveaza pentru fapte unice, ca el este cel care poate trezi in noi pasiunea, furtuna, sau dramul de nebunie necesar sa darami muntii la nevoie. Dar nu pot sa nu admir maretia femeilor care se ridica din genunchi doar prin propriile forte in momente–limita si adeseori nimic nu le mai opreste, odata trecute de cumpana, sa faca minuni pentru propriile vieti sau pentru cei din jur.

In primele mele pagini din experienta numita Business Woman (precum revista speciala la care mi s-a oferit sansa de a fi director editorial in ultimii doi ani si care a insemnat ocazia de a calatori in diverse colturi de lume spre a cunoaste si intervieva femei remarcabile din diverse domenii) marturiseam ca m-au fascinat intotdeauna femeile cu o forta nebanuita, care iti dau sentimentul ca sunt de neoprit cand cred intr-o idee, cand apara oameni dragi sau principii, luptandu-se pentru ei mai mult decat pentru ele insele. Femei capabile de gesturi incredibile in dragoste si de sacrificii de neinteles pentru multi dintre cei din jur, carora pasiunea le da stralucire si le creioneaza portretul in culorile focului, cerului, pamantului fertil. In ultimii doi ani, paginile „Remarkable Women” au fost sansa mea de a pune povestile unor femei al caror nume e sinonim cu schimbarea in bine pentru o intreaga generatie asupra careia si-au pus amprenta - si ecoul faptelor lor exista si astazi – fata in fata cu istoria la timpul prezent a altor femei de isprava care dau o alta sansa, pas cu pas, prin faptele lor, lumii in care traim. Toate aceasta experienta de documentare si cunoastere prin calatorie si discutii cu seva ce s-au asternut pe hartie ulterior ca interviuri au fost o comoara de inspiratie pentru mine si mi-au creat o noua imagine despre ceea ce as putea sa fiu eu insami maine, despre ceea ce ar putea sa devina candva fiica mea.

Cautand informatii de arhiva despre femeile de altadata care au lasat ceva durabil in urma, am gasit istoria din spatele unor romance ca Elisa Leonida Zamfirescu – prima femeie inginer din Europa; Sarmiza Bilcescu – prima femeie doctor in drept din lume; Cella Delavrancea – cea mai longeviva pianista care a concertat din istorie; Sofia Ionescu – prima femeie neurochirurg din lume; Virginia Andreescu Haret – prima femeie arhitect; Smaranda Gheorghiu – prima femeie care a explorat Polul Nord ...

Si lista poate continua. Putine sunt informatiile de mai sus despre care sa fi avut idee inainte de a le citi recent. N-am invatat in scoala si n-am aflat cel putin cu titlu informativ nici macar despre jumatate dintre ele. Si cand te gandesti ce motivatie solida si ce sentiment de mandrie iti ofera fiecare dintre aceste femei in toata puterea cuvantului care au devenit, fara prea multa valva, parte din patrimoniul universal... 

De ce nu ne cunoastem valorile? De ce nu le apreciem atata vreme cat inca mai sunt printre noi? De ce nu ne caznim sa le aflam, chiar daca altii nu ni le-au oferit ca pilda de viata, la lectia de cultura generala a tineretii noastre? De ce nu ne pasa destul? De unde-ar trebui sa pornim daca, totusi am realiza ca, fara radacini, crengile noastre se ofilesc chiar daca sunt indreptate catre cer? 

Nu intentionez sa pun intrebari doar ca sa isc controverse. Dar mi-ar placea sa trezesc interesul, pentru a ne acoperi lacunele, care odata inlocuite cu cunostinte si surse de inspiratie, ar putea fi o pretioasa mostenire pentru fiicele noastre, pentru fii nostri. 

Inca nu e prea tarziu.

Comentarii

27.11.2013 iganea

Bună ziua. Este impresionant cum un om care a primit atatea incercari de la viata a avut puterea nu doar sa le traverseze ci, a gasit forta de a se deschide in fata tuturor si sa povesteasca despre exerientele sale şi sa incerce sa ii invete si pe altii cum sa devina mai puternici.

REMARCABIL!

Daca veniti la Oradea, as fi incantata sa va cunosc.

14.11.2013 marygheta

Iti dorim succes pe mai departe si impliniri, iti multumim, avem model sa depasim obstacolele,meriti tot respectul D-na ANDREEA MARIN

06.02.2012 ninaady

D-na Andrea doresc sa fac si eu ceva pentru copii si femeile chiar si pentru tati devotati copiilor ca sunt cativa eu vreau sa ma extind si in satele romanesti vreau sa merg in satul bunicului si unde vreau sa fac o ferma mixta pentru a da de lucru si celor de la tara sa faca si sa se specializeze in ce stiu ei sa faca mai bine. Momentan mama mea are de la bunicu un petec de pamant si o cascioara care este cumparata de mama, eu nu-mi gasesc de lucru in domeniul in care m-am specializat contabilitate si informatica de gestiune daca nu ai cel putin 3 ani vechime cu referinte nu te angajeaza nimeni ,de acea am inceput cu o ferma de capre dar datorita faptului ca statul nu te ajuta am fost nevoita sa vand o parte din ele si altele mi-au fost sechestrate de domnul unde le tineam .Imi datoreaza bani si animale intr-o zi nu mi-am mai gasit animalele si nici ce era al dansului care avea firma ,suntem in proces dar a avut grija sa nu mai aiba nimic pe numele lui,astept ca justitia sa faca dreptate.

Imi caut ponsor sa ma ajute sa fac o mini fabrica de lapte de capra si sa fac un centru de colectare a legumelor si fructelor pe care sa-l amenajez conform normelor europene,sa dau de lucru la trei sate si chiar mai mult daca ma puteti ajuta sa-mi indeplinesc visu ,banca nu da bani celor care nu au un loc stabil de munca .In domeniul acesta am si eu activitate si stiu ca nu am nici o sansa sa iau un credit. am doi copii care cer mancare dar din putinul pe care il am deabia ne ajung de mancare si sa mai platim utilitatile care la mine cel putin sunt de 700 lei numa gaz si restul nu va mai plictisesc din pensia tatalui copiilor de 1200 nu putem trai saracul de el are 81 ani si nu mai poate munci dar pana anul trecut inainte de ase imbolnavi a muncit cot la cot cu tineretu care vara trage pe dreapta ca vor sa se distreze el facea drumuri lungi si cauta solutii sa avem ce pune pe masa .acum e bolnav renunta la o parte din medicamente si plateste facturi.

Eu admir femeile care nu tremura in fata greutatilor si iau atitudine va admir si pe dv care ne intelegeti si ne ajutati asa cum se poate . multumesc si daca aveti cum sa ma ajutati macar pana pornesc si dau totul inapoi .

13.11.2011 anna67

Buna seara Andreea , m-am aliniat si eu la acest frumos proiect si dami voie sa te felicit , pentru tenacitatea si profesionalismul de care dai dovada, Dumnezeu sa-ti dea putere ......in Galati cand o sa va extindeti?

09.11.2011 gregorys

Flelicitari Andreea si sanatate multa.Eu sunt o mama de 2 fete , momentan sun in indemnizatie dar vreau sa particip ca voluntar in campani. Sunt o mamica tanara eu am ramas fara mama de la 14 ani si am suferit ffff mult .vreau sa va cunosc pup SANATATE MULTA TUTUROR MAMELOR

05.11.2011 melania.baciu

Draga Andreea ,sper ca tu sa infaptuiesti minunea pe care ai inceput-o,in intregimea ei.

Eu ,pur si simplu te iubesc!

01.11.2011 [email protected]

Ma bucura faptul ca exista romani ca tine. ai castigat respectul nostru in timp, efectiv transmiti ceva poztiv oamenilor prin ceea ce realizezi si sa-ti ajute Dumnezeu sa faci lucruri bune in continuare. Si eu sunt mama si ma bucur ca avem unde sa ne informam si cum sa procedam in situatii limita.

Iti multumim Andreea Marin!

23.10.2011 Bratu Geta

Felicitari Anreeea Marin Banica. Toata stima pentru ceea ce faci, mult scces, sanatate, tie si familiei tale frumoase. Apreciez acest lucru ca ai ramas in tara asta care ne dorim cu totii ca legile si oamenii sa se schimbe. Sincer notele de 10 le meriti cu adevarat din partea tuturora. Ai deptate , uneori uitam de binele ce ne-a fost oferit candva, dar Dumnezeu le stie pe toate. Admir curajul de care dai dovada, te rog invata-ne si pe noi cum sa stapanim acest curaj, sa putem sa reactionam la valurile acestei vieti, pe care unii chiar nu mai stim cum sa mergem mai departe.

Iti multumesc.

Cu stima,

Geta

17.09.2011 ameli

As dori sa stiu daca va veti extinde si in alte judete ? in Galati de exemplu.

12.09.2011 nellyfetescu

Tot respectul... jos palaria... bravo... societatea avea nevoie de o raza de lumina, acest sait e o gura de aer pentru multe mamici, sau viitoare mamici

10.09.2011 ioana_danteo

Andreea esti extraordinara; este remarcabil ca dintre vedetele feminine din tara noastra esti SINGURA care ai luat "taurul de coarne" si ai inceput sa faci ceva pentru femeile cu/fara probleme grave.

Nu conteaza motivul sau faptele care te-au determinat sa pornesti acest proiect, important este ca ai facut-o si este laudabil.

FELICITARI SI SUCCES!

10.08.2011 GINJU_2010

NO COMMENT.... inca o FAPTA MARE facuta de o FEMEIE MICA dar ambitioasa, eu asa vad lucrurile si nu numai pe acestea,tot ce ati realizat doamna Andreea Marin Banica. Felicitari tuturor ce au avut incredere sa va sustina in toate proiectele si Jos Palaria ideilor dumneavoastra. Sanatate multa, ca e cea mai importanta! cu stima, luminita ginju

01.08.2011 Perianu

Andreea, esti intradevar extraordinara, o femeie puternica , devotata , esti un exemplu bun de urmat pentru toate femeile , in special pentru mame .Ne-ai aratat ca se POATE, multumim pentru ca impartasesti experienta ta cu noi !!!!

31.07.2011 sperantza manuela

Daca am putea restabili cumva unitatea intre aceste FEMEI care au reusit sa insemne ceva si noi astealalte muilte si necajite care ne zbatem pentru fiecare felie de paine muncita pentru fii si fiicele noastre ,daca am putea ca noi femeile sa ne respectam asa cum se respecta barbatii intre ei,toate am avea de castigat!Daca un OM ca ANDREEA MARIN respecta si apreciaza FEMEIA poate nu ar fi rau sa invatam si noi sa ne apreciem mai mult unele pe altele,sa ne intelegem si sa nu mai fim atat de crude unele cu altele,sa invatam ca si noi femeile ca sa fim puternice pentru familiile noastre avem nevoie de respect pentru fiecare dintre noi,dar pentru asta ar trebui sa stim ce inseamna camaraderia si nu ar fi rau sa privim putin la domnii nostri barbati cum stiu ei sa se sustina in orice fac, bun sau mai putin bun!

28.07.2011 ANDREEA NICOLETA

Si pentru mine esti un model, Andreea. Te-am urmarit sambata de sambata la "Surprize, Surprize" si astept sa revii pe micile ecrane cu o emisiune de calitate, asa cum tot ceea ce faci tu este de calitate. Consider ca esti cel mai bun om de televiziune din Romania si te admir foarte mult.

24.05.2011 dorinta

Andreea, Tu esti o femeie remarcabila, Tu esti capabila sa muti muntii din loc, cu siguranta. Tu esti un model demn de urmat pentru noi femeile, Tu esti Supeeerba!

Te admir pentru tot ceea ce esti, pentru tot ceea ce poti face pentru noi. Iti multumesc ca existi si ca lupti pentru binele mamelor.

Mony Fantana

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici