Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Primul pas: Telurile

Foloseste-ti banii cu cap!

”Daca nu stii unde vrei sa ajungi, orice plan este bun!” spunea Peter Drucker, parintele managementului modern.  Si este foarte adevarat! Ganditi-va cat de greu v-a fost sa duceti la capat ceva ce ati inceput fara sa va ganditi inainte. Dus de valuri, s-ar putea sa mearga, dar nu atunci cand vorbim despre viitorul nostru.

Observam multe persoane care ar dori sa dea timpul inapoi, care regreta deciziile pe care nu le-au luat la timp, care spun ” daca m-as fi gandit putin inainte sa fac…”.

Cercetarile au demonstrat ca cei care au succes au un plan. Mai mult, au un tel.

Ce este un tel?

O dorinta arzatoare careia ii atasezi o durata pentru a deveni realitate.

De exemplu: in anul 2013 imi voi face vacanta in luna august,  la muntele San Michelle din Franta (puteti sa cititi ”Cartea de  San Michelle” a lui Axel Munthe, este minunata!).  Este o dorinta pe care o vom indeplini la termenul stabilit.

Am facut cel mai mare pas pentru realizarea acestei dorinte. Fara ezitare, fara sa ma gandesc daca pot sau nu, fara sa ma gandesc daca am cu ce sau nu, DOAR MI-AM DORIT!

Odata ce am dorit, voi gasi toate resursele si mijloacele necesare pentru a indeplini. Conditia este sa-mi doresc intai!

Mamicilor, haideti sa recunoastem (si acum sunteti doar cu voi, de vreme ce cititi aceste randuri) de cate ori nu ne-am permis sa dorim? De cate ori am zis ca nici nu ne permitem sa ne dorim ceva ca nici macar nu avem cu ce…

De ce am spus ca, atunci cand dorim sa intreprindem ceva, acest pas este nu numai primul, dar este si cel mai greu? Iaca-ta: nu consideram ca meritam sa ne gandim, macar, la dorintele noastre! Pentru noi, nu mai este timp…suntem prea ocupate cu indeplinirea dorintelor celorlalti, cu treburile facute astfel incat ceilalti sa se simta bine!

 

Tema 1

Va rog luati o pauza de jumatate de ora, DOAR O JUMATATE DE ORA PENTRU VOI si ganditi-va la cele mai ascunse dorinte ale voastre.

Luati si o foaie alba de hartie, si cu incredere, curaj si fara sa radeti de voi, scrieti! Asterneti pe hartia din fata voastra dorintele pe care le aveti, pe cele pe care le-ati uitat, pe cele pe care le-ati abandonat, cate una pe cate un rand. Pot fi cele mai ciudate, nu le judecati acum, doar scrieti-le! TREBUIE SA FIE MINIM 25! Fara sa trisati!

ATENTIE! Puneti-va dorintele voastre, nu ale lor!

Dupa ce ati scris lista, va rog sa luati rand pe rand dorintele si puneti-le o durata. Un an, trei ani, cinci ani si zece ani. Restul, daca au nevoie de mai mult timp, lasati-le pe lista.

Exemplele mele:

Nr.crt

Dorinta

Termen de indeplinire

1

Sa invat sa dansez tangou argentinian

5 ani

2

Sa economisesc 100 euro/luna

In fiecare luna, incepand cu luna iunie 2012

3

Sa merg in fiecare an in concediu cel putin doua saptamani

Anual, conform agendelor familiei

4

Sa incep o afacere cu vanzare pe internet

Un an

Comentarii

16.10.2015 AdinaGrigore

când am inceput sa imi fac o lista a dorintelor mi s-a parut iposibil sa am 25 de dorinte. dar iata ca, scriind, am ajuns chiar sa le depasesc. am facut ceva asemanator la inceput de an impreuna cu sotul meu când am facut o lista cu ce trebuie sa realizam in noul an si cu ceea ce ne-ar placea sa realizam si o parte din ele au fost bifate pe parcursul anului. cred ca atunci camd le vedem scrise pe o hartie putem mult mai bine sa gasim solutii pt a le duce la bun sfarsit.

16.11.2013 luminitacristea

Curiozitatea si atitudinea Andreei Marin ,schimbarea ei si mai ales modul eu de a gandi au facut sa-mi dau seama ca nu am o problema,Am realizat ca si altIi vad lucrurile ca mine si nu e nimic ciudat cum incercau sa-mi zica 90% din cunoscuti.Schimbarea atitudini mele a avut reactii....oau de exemplu sunt pe cale sa ma despart de partener pentru ca el considera ca am luat-o razna daca mi-am expus nemultumirile privind atitudinea lui fata de mine.Iti multumesc Andreea mi-ai dat curaj si chiar daca am inca o boala uratica cancer cu metastaze sunt convinsa ca voi reusi ,asa cum m-am ridicat din faza finala a boli.Chia si boala o consider ca pe o lectie de viata nu ca o povara.Succes in tot ce realizati chiar mi-ar placea sa ma alatur actiuni voastre sa ma scolesc mai mult pentru a ajuta alti oameni,poate sa le impartasesc din experienta mea cu viata, societatea, boala..Va pupsi succes in continuare

18.09.2013 rodica codau

Buna ziua,

Ieri, dupa ce am ajuns acasa de la servici, am pornit televizorul si m-am uitat la emisiunea lui "Teo Show", unde o avea ca si invitat pe D-na Andreea Marin, tin sa marturisec ca m-ia placut foarte mult emisiunea. Ba mai mult m-ia placut atitudinea si mesajul D-nei Andreea, pe care l-a transmis tuturor femeilor, care se afla in diferite situatii ale vietii. Si uite asa m-am decis si eu sa accesez pagina oficiala "Scoala mamelor," pentru a afla mai multe informatii care m-ar ajuta.

Cu deosebita consideratie!

Rodica

28.07.2013 mariada

In seara aceasta trebuia sa ies cu niste prietene in oras; nu prea aveam chef asa ca am zis sa fac ceva util : am auzit-o pe Andrea Marin intr-o emisiune vorbind de acest site "scoala mamelor". Ei bine sunt pe acest site de circa 4 ore si il gasesc "o mana cereasca" pentru toate femeile. Unele articole m-au miscat foarte mult . Gasesc foarte, foarte interesante articolele din argumentele "dezvolta-te profesional", "Comunica mai bine" (deocamdata doar atat am citit ). ITi multumesc Andrea Marin pentru initiativa si echipei de profesionisti care formeaza "scoala mamelor" . Dumnezeu sa va ajute .

23.06.2013 ghinea

23 06 2013 ghinea ajuta foarte mult sfaturile dv

31.03.2013 paula123

Multumesc ca existati, abia acum v-am gasit si am sa incerc si eu pentru ca am nevoie neaparat de un servici. Doamne ajuta!

15.02.2013 nyn_23

Este pentru prima data cand intru pe acest site si dupa aproximativ 1 ora ma simt mai sigura pe mine...ceva imi spune ca daca imi doresc cu adevarat pot sa fac mai mult, sunt sigura ca pot sa fac mai mult pentru mine, pentru fetita mea si pentru familia mea. Va multumesc ca m-ati primit alaturi de voi!

11.02.2013 dianastef

Interesanta ideea cu lista . am inceput o de cativa ani si o fac de fiecare data la inceputul fiecarui an . e foarte amunzat ca 95% dintre dorinte s au realizat si tin sa precizez ca au fost unele chiar foarte greu de implinit. M a incurajat mult acest lucru si mai mult decat atat am invatat ceva foarte important : dorintele din lista se pot implini sau nu dar daca nu faci nici macar primul pas , acela de a l scrie pe foaie si a face minimul necesar pentru a l indeplini , cu siguranta sansele sunt infime de a ti vedea dorinta implinita

02.02.2013 Elena13

Cel putin jumatate din lucrurile pe care le am de realizat notate pe foaie le duc la bun sfarsit, ca e vorba de o chestie psihologica sau nu, nu stiu, stiu doar ca tot ce e scris e motivant intr-o masura mai mare decat ceea ce e gandit. Realizarea tine de ceea ce suntem, de vointa noastra, de circumstantele pe care putem uneori sa le transformam asa incat sa ne fie avantajoase in a obtine ceea ce ne-am propus si ma refer acum la dorinte si idei nobile, dar care sunt divizate in actiuni concrete. Ideea valoreaza uneori mai mult decat procesul de realizare insusi si gasesc ideea echipei Scoala Mamelor de a nota dorintele una extrem de buna si practica si sper ca multe dintre noi sa gaseasca curajul, puterea si mijloacele necesare pentru a-si transforma dorintele in realitati ( tin sa mentionez ca sunt cazuri nefericite cand circumstantele stranguleaza pana si ideea unei dorinte, dar de multe ori toate posibilitaile sunt in noi) . Cu mare drag de oameni buni si intelepti si o imbratisare calda pentru toata echipa Scoala Mamelor pentru munca enorma.

05.01.2013 ardeal

Buna,eu cred cu tarie in puterea cuvintelor,cred ca poti deveni ceea ce rostesti si ca esti responsabil de ceea ce le spui celor din jurul tau.Imi place ideea cu lista pt ca sunt cu vinte pe care le si scrii. Dar imi doresc sa fac aceasta lista impreuna cu Dumnezeu.

Noi cele care am trait in abuz fizic,emotional,finanaciar, profesional stim in adacul fiintei noastre , fara urma de indoiala ca avem nevoie sa facem lista aceasta impreuna cu Dumnezeu. El trebuie sa ne tina mana,cum ne tineau mamele noastre cand invatam sa scriem.Va salut .

05.12.2012 [email protected]

toate mamele asi doresc ce este mai bun pentru copii lor ,eu ami doresc un servici de cativa ani si nu s-a amplinit tot pe foaie am scris

06.11.2012 anamariaalexandru

Buna ziua,

Inainte de a lua o decizie cu privire la inceperea vreunei actiuni care sa-mi schimbe catusi de putin viata....cum ar fi aceasta list... am sta si m-am gandit daca merita efortul sa imi indeplinesc vreun vis in aceasta tara... Am sentimentul ca aici nu-mi pot indeplini nici una din dorintele mele... Ce sa fac? Sa ma prefac ca imi place stilul de viata din Romania si sa merg mai departe cu ideea dumneavoastra?

26.10.2012 mihaellaa

Draga "Echipa Scoala Mamelor" si altii care mai scrieti chestii de dorinte si alte aiureli, voi nu va ganditi ca poate exista oameni care va cred si care se apuca sa-si faca asa zisa si minunata lista, ca mai pierd si timp cu asta si ca, indiferent ce termene isi pun, daca nu au o baza de pornire, nimic nu o sa se indeplineasca? Chiar nu va ganditi ce iluzii creati? vise placute in continuare, vedeti numai sa nu aveti cosmaruri

12.09.2012 eryka79

nam vazut filmul imi puteti da mai multe informatii despre el si am sa imi fac si eu foaia cu dorinte la o sora de a mea a mers

05.09.2012 hogea artemiza

am vazut si eu filmul the secret si mi s-a parut genial si credibil...cat despre foaia cu dorinte...nu m-am gandit niciodata serios doar la dorintele mele.au incetat probabil sa mai existe odata cu viata ce a venit brusc peste mine exact asa cum m-a avertizat tatal meu k o sa se intample....

10.08.2012 coradyn

eu am o singura dorinta mare de 25 de ani, sa am casa mea/caminul meu si nu s-a realizat nici in ziua de azi

07.08.2012 alina savu

o sa fac si eu :)

19.07.2012 mariabolbotina

din 2000 imi fac aceasta lista cu dorinte. nu s-a respectat termenul timp in toate dorintele ,dar cu CREDINTA SI INCREDERE IN TINE , mai devreme sau mai tirziu se indeplinesc,asa ca dragi mamici aveti incredere in fortele proprii pt ca sintem puternice!

12.07.2012 ivan_mirela80

buna tuturor chiar azi mi-am facut o foaie cu dorinte, la unele am pus durata la unele nu am pus ,sunt intr-o faza a vietii in care cred ca nimic bun nu mi se mai intampla o sa va tin la curent multumesc

05.07.2012 cucani

buna seara tuturor am sa-mi fac si eu o foaie cu dorinte poate asa reusesc sa-mi ating visul

29.06.2012 Mihaela V.

Draga Vioric,

Si eu am vazut filmul The Secret si chiar il recomand celor care nu mai au incredere, sau au impresia ca nu mai reusesc sa o scoata la capat. Eu chiar cred ca daca esti plin de optimism, daca reusesti sa vezi doar partea buna a lucrurilor si incerci sa exploatezi acea parte, atunci si Universul va fi de partea ta.

Numai bine iti doresc!

Cu drag, Mihaela

29.06.2012 artemisD

O prietena mi/a spus despre foaia dorintelor chiar ieri. Surprinsa am fost sa citesc despre acelasi lucru astazi. E timpul sa incerc si eu. Multumesc

29.06.2012 mniculescu

Continut pozitiv ce ne incurajeaza sa incercam foaia de dorinte.Cu siguranta fiecare femeie,mamica are dorinte pe care nu le-a urmat din lipsa de timp sau curaj.

Ma gandesc ca una din dorintele arzatoare ale unei mamici este aceea sa-si poata creste puiul in conditii decente de viata.Sa poata sa munceasca si sa aiba si timpul necesar pt joc si educatiea copilului.Din pacate in Romania daca ai copil mic nu prea poti munci,deoarece angajatorii se feresc de femeile care au copilasi mici,iar pentru o femeie care castiga modest e imposibil sa plateasca pe cineva care sa o substituie cat este la serviciu ,zi lumina in cazul companiilor private.

28.06.2012 mirela varga

Exceptional ce putem invata,desi nu am curaj sa imi mai doresc ceva vreau si eu sa incerc,poate odata va da rod.multumim pentru tot ce faceti.

28.06.2012 vioric

Mi-am facut si eu astfel de foaie cu dorinte acum 4 ani, dupa vizionarea filmului The secret, cu termeni de durata. Una din dorinte era planificarea nuntii de la rochia miresei - care doream sa ma coste gratis, pana la fotograful si restaurantul preferat - si sa indeplinit in totalitate, chiar si data nuntii a fost acea care o planificasem.

O alta dorinta a fost ca imi doresc ca primul copil sa fie fetita si sa se nasca in Romania si in ce an, deoarece sunt din Republica Moldova, insa pe parcurs nu era realizabila aceasta dorinta pe cand eram insarcinata, in luna a 5 -a de sarcina am primit o veste ca sa schimbat o lege si ar trebuie sa mergem acum cu traiul in Romania. Asa ca iata inca o dorinta indeplinita, ne-am mutat cu sotul in luna 8-a de sarcina, chiar daca parintii nu erau deacord.

Din 25 dorinte scrise sau implinit 20, tind sa cred ca a fost o zi favorabila pentru mine. Sunt de aceeasi parere cu Nikkoletta ca trebuie sa credem in ceea ce dorim!

27.06.2012 Nikkoletta

Mi-am facut acum vreo 2,5 ani o astfel de foaie cu dorinte (in urma vizionarii filmului The secret ) insa fara durata...prima dorinta de pe lista era sa intalnesc un barbat cu capul pe umeri, caci avusesem parte numai de experiente dezamagitoare pana atunci. Am scris scrisoarea intr-o gluma mai mult, insa dupa aprox 5 luni am intalnit pe cineva, iar intr-un an si jumatate ne-am si casatorit .

Nu stiu daca a fost meritul foii de dorinte, insa tind sa cred ca ea a fost de " vina" .

Consider ca trebuie sa credem in ceea ce ne dorim ! Imi mai fac o foaie cu dorinte chiar azi :)

23.06.2012 Echipa Scoala Mamelor

foarte interesant ce citesc aici! Multumim!

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici