Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Invata sa fii fericita

Invata sa gandesti pozitiv

Invata sa fii fericita


Inainte de a fi fericiti ne este cel mai la indemana sa fim nefericiti. Asta pentru ca e mai usor sa te complaci intr-o situatie fara sa iei vreo masura pentru a schimba ceva. E mai usor  sa nu faci nimic pentru fericire, drumul prin care incepi sa cauti, sa vezi, sa identifici aspectele pozitive ale propriei vieti si sa iti schimbi starea de spirit, este unul lung si anevoios. Multi dintre noi nu ajung la finalul acestui drum pentru ca renunta pe parcurs si astfel nu afla niciodata ca de fapt fiecare obstacol intalnit in cautarea fericirii e acolo pentru a-ti arata la final ca se merita efortul.

90% din femei ar schimba ceva in viata lor  doar din dorinta de a avea ceva nou, din cauza faptului ca nu au invatat sau nu stiu cum sa aprecieze ceea ce au.
Cel mai sensibil aspect in viata unei femei este cel  fizic si  aici acentul cade pe numarul kilogramelor.  79% din femei cred ca viata lor ar fi mai frumoasa daca ar fi mai slabe.

Din nefericire mass-media a promovat femeile slabe, fotomodelele.  Peste tot unde privim, la tv, in reviste, in ziare sau pe panourile publicitare gasim fotografii cu femei foarte frumoase si slabe. Dar  foarte putine dintre femei stiu ca este vorba de modele, marea majoritate neavand copii, nici soti care trebuie intretinuti, care vin de la scoala si de la serviciu si cer de mancare.
Manechinele trebuie sa fie slabe si sa arate bine pentru ca asta este meseria lor. Ba mai mult chiar si acestea sunt ‘perfecte’ cu putin ajutor, asa cum este programul bine cunoscut Photoshop cu care oricine poate deveni perfect.

Inainte de a suspina de fiecare data cand va urcati pe cantar sau cand vedeti un manechin si cand v-ati dori sa atingeti dimentiunile acestuia amintiti-va ca numai o singura femeie din 40.000 are sansa unui astfel de corp si numai natura e de vina pentru ca trebuie sa te nasti cu astfel de corp. Mai mult oricate cure de slabire ati tine si oricat v-ati infometa nu e vina voastra ca nu veti reusi. Important este sa invatat sa va simtiti bine in pielea voastra si sa va studiati conformatia. Multe dintre noi au o forma frumoasa si atragatoare a corpului chiar daca masurile lor nu sunt 90-60-90.

Pe de alta parte puteti aplica cateva trucuri vestimentare care va vor ajuta. De exemplu imbracati hainele potrivite masurii dumneavoastra. Nu putrati haine mai mici care sa plesneasca pe corp,  acestea va vor arata mai grase decat sunteti in realitate. Daca vreti sa apelati la mici trucuri alegeti imprimeurile mici, dungile verticale, pantaloni lungi si largi cu talie inalta, fuste drepte de culoare neagra. Evitati catifeaua si tricotajele. Sunt sfaturi care vin din partea medicului nutritionist Mihaela Bilic.

Starea de bine si implicit, starea de fericire vine din interior, din suflet si atunci trebuie sa va mutumiti cu ceea ce aveti, de la sanatate, la lucrurile bune si frumoase pe care le faceti, pana la familia pe care o aveti.
Nu e rau sa va doriti alte lucruri decat cele pe care le aveti deja, dar ganditi-va ca altcineva, in locul dumneavoastra tanjeste dupa ceea ce aveti.

Incetati sa va mai chinuiti cu ceea ce nu e bine si nu merge si conecentrati-va pe ceea ce este bine si functioneaza.
Incetati sa va mai chinuiti si incercati sa priviti situatia din alt unghi.  S-ar putea sa descoperiti lucruri cu adevarat minunate.
Redescoperiti increderea in propria persoana si stima de sine. Este poate cel mai important lucru de care aveti nevoie si cu siguranta nu se poate cumpara, ci doar invata si aplica.

 In fiecare zi veti descoperi cata forta se afla in mainile dumneavoastra si cum puteti aduce schimbari benefice asupra vietii.

Invatati sa fiti tolerante, sa treceti cu vederea micile prostioare pe care le fac copii sau micile scapari din partea sotului sau a celor apropiati. In fond nimeni nu e perfect si cate o greseala mai face fiecare. Important este ca aceste lucruri sa nu devina obisnuinta.

Iubiti-va! A te iubi asa cum esti, cu calitati, dar si cu defecte este cea mai mare dovada de maturitate si intelepciune.

In momentul in care vom sti sa ne iubim si sa ne regasim increderea in propria persoana si cei de langa noi vor observa acest lucru si ne vor privi cu alti ochi.

Invatati sa spuneti “NU”. Este greu la inceput, dar toate au un inceput. Viata este prea scurta sa incercati sa faceti celor din jur pe plac si sa va lasati pe voi pe ultimul loc.

Dimineata cand va treziti multumiti pentru ceea ce aveti, incepeti ziua prin recunostinta fata de toate lucrturile bune pe care le-ati primit si ganditi-va la ceea ce va doriti ca si cand acest lucru este o certitudine si ramane o chestiune de timp pana ce le veti obtine.
Multumind pentru ceea ce aveti deja nu veti face decat sa atrageti lucruri bune, unele la care nici nu ati indraznit sa visati veodata.


Sursa: Anamaria Vasilateanu

Comentarii

02.10.2013 criss.deea85

eu n am dc sa multumesc ca nu sunt multumita de nimik din viata mea

23.09.2013 mimilina

Interesant!! nu sunt sigura ca am sa reusesc sa gindesc numai pozitiv dar, cu siguranta , o sa incerc! multumesc!

09.05.2013 Doar eu..Andreea

Aveti mare dreptate in ceea ce a-ti scris...totul vine din interior si din gandirea pozitiva..Eu,ca persoana,pot spune ca tot ceea ce mi-am dorit,mai devreme sau mai tarziu mi s-a implinit..Nu spun ca totul pica din cer,dar de exemplu am vrut un anumit loc de munca...cand am dat interviul,ma vedeam deja angajata..oamenii din jur ii vedeam deja prietenii mei si pe doamna din fata mea,o vedeam sefa mea...asa s-a si intamplat:)..Asta a fost doar un exemplu,dar multe lucruri frumoase mi s-au intamplat..si chiar sunt o persoana foarte recunoscatoare pentru ceea ce mi s-a dat..Un om trebuie sa puna intotdeauna accentul pe ceea ce are,nu ce nu are..multa bafta tuturor:)

19.03.2013 Lacry.gc

Un articol foarte bun. Multumesc!

28.01.2013 florica

Bun gasit

A trebuit sa treaca destul timp ca sa invat sa gindesc pozitiv, am reusit foarte multe lucruri prin acest exercitiu de gandire pozitiva.Nu stiu de ce pana atunci nu am putut , am incercat sa nu mai iau totul in tragic si sa a-mi inving teama de ce va urma. Acest lucru nu vine asa deodata am stat de vorba cu persoane care m-au ajutat in noua mea viata, am citit foarte multe cari si asa nu mai avem timp sa ma gindesc daca nu cumva cade bulgarul de sare de pe soba pe copil.Problemele sunt aceleasi dar nu mai sunt asa prapastioasa vai ce se intampla,las totul in grija lui Dumnezeu si ma rog sa-mi trimita ajutor sa-mi pot duce crucea ce am de dus.Din experienta mea s-au mai inspirat si alte persoane cu care am vorbit si stiau despre situatia mea delicata prin care am trecut foarte multi ani.Doresc tuturor succes.

04.07.2012 maria_duhlicher

Cuvinte patrunzatoare!!!

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici