Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Alocatia pentru sustinerea familiei

Legislatia pentru mame

 

 

Sursa: Andreea Paul Vass, lector Univ. Dr. Facultatea de Studii Economice Internationale, Academia de Studii Economice, Bucuresti

 

 

Comentarii

12.08.2013 laurarom68

In cazul unui divort ,o femeie cu doi copii care castiga in jur de 1 500 lei pe luna ,are dreptul la orice forma de sustinere materiala ,ca un fel de renta ,din parte fostului sot ,in afara de pensia alimentara pentru copii?

Multumesc .

23.03.2012 serban florina

Am tot citit, am intrebat in stanga si in dreapta dar eu nu pricep cu ce ajuta statul un copil crescut doar de mama (tatal fiind decedat,iar pensie de urmas nu primeste, fiindca tatal nu avea vechimea necesara in munca, fiind destul de tanar la deces). Eu lucrez si nu ma incradrez in sumele minime cerute de lege, dar nici nu castig foarte mult. Ce e de facut pt acesti copii?

07.10.2011 alinamaia

Sa inteleg ca aceasta alocatie este pe langa cei 42 lei pe care ii primeste fata mea? Ce ar trebui sa fac daca eu am 525 lei si cu sotul meu 564 lei si datorii la banca ( am facut imprumut sa luam o casa ) Cum ma poate ajuta statul?

28.06.2011 marinela

Citesc si ma ingrozesc; as intreba-o pe d-na Vass cum s-ar descurca ea cu un salariu de 720 lei pe luna, avand un copil si locuind in chirie. Unde este legea care ma protejeaza? Nu e normal cum se procedeaza, totusi ar trebui sprijinite si mamele care lucreaza si in acelasi timp cotizeaza la stat, nu acele femei care fac copii doar pt alocatia lor si nici nu se ingrijesc de ei!

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici