Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Cuantumul drepturilor pnetru mame si copii in anul 2011

Legislatia pentru mame

Comentarii

17.04.2012 liliana095

Buna ziua , eu am 16 ani si am un baietel de 26 de luni , baietelul este trecut in plasament la mama mea deoarece eu sunt inca eleva , dar eu inafara de alocatia mea si a baietelului nu am niciun venit , as putea sa ma incadrez si in alt program de ajutor ?

27.07.2011 ilinca06

Buna ziua,eu momentan sint in concediu pentru ingrijire copil,fetita mea implineste in data de 8 februarie 2012 virsta un an, daca reiau activitatea la locul de munca la 1 februarie 2012 pot beneficia de stimulentul de insertie de 500 RON pina la implinirea virstei de doi ani a copilului?

multumesc

06.04.2011 seineanu mariana

Buna ziua

Sunt o mama care are un copil de 17 ani. Am probleme grave de sanatate (cancer de col uterin), am fost pensionata cu grupa trei de munca dar in urma cu sapte luni acest ajutor a fost suspendat, motivatia a fost ca eu nu am beneficiat decat de trei ani ca suport emotional, nu ca as avea o problema grava de sanatate in viziunea dansilor. Numai ca eu am intr-adevar probleme de sanatate in urma histerectomiei totale si a radioterapiei am acumulat mai multe diagnostice si anume: tulburare cronica pe sistem nervos, glanda hipertiroida, anemie, lipotimie, steatoza.

Cistita post iradiere, gastrita eritomatoasa de reflux biliar, probleme cu inima si multe altele. Credeti ca as putea avea drept la un minim ajutor pentru a creste un copil si de a acea acces la anumite analize medicale gratuite?

Va multumesc din suflet pentru minutele dumneavoastra pretioase de a raspunde mamelor cu probleme uitate de alesii nostri.

Va pup

Cu respect, Mariana

IN PREZENT

27.03.2011 assi05

buna ziua am o intrebare am o sora care nu este maritata are un copil de 2 ani si alocatia lunara de 200 de lei se termina in mai ea nu lucreaza si nici nu a lucrat ce ajutor financiar poate avea din partea statului si ce are de facut ca nu are nici un venit decat alocatia fetei de 200 de lei ce este de facut ? multumesc din inima

21.03.2011 gyogyo1983

va rog sa imi spuneti sunt o mamica singura fata nici un venit sau loc de munca asta inseamna ca as beneficia de 200 de lei pentru copil 30 lei pt ca sunt mama singura 50 de lei ca sunt o familie monoparentala si 125 de lei pentru venitul minim garanta? va implor sa imi explicati pt ca nu am inteles nimic multumesc mult

15.03.2011 MICHAELA

Draga Andreea,

Din cate am retinut eu, si cred ca am facut-o bine, punctul 6 se refera la cea de-a doua varianta de indemnizatie pentru cresterea copilului prin care poti alege sa stai 2 ani acasa astfel:

1. primul an optezi pentru 75% din venitul net, min.600 lei, max 3400 lei

2. al doilea an stai MOCCA.

Prima varianta este cea de la punctele 8 si 9.

succes

11.03.2011 andreia_1973

Nu-mi sunt clare punctele 6, 7, 8. Din acest tabel, reiese ca, daca ai un singur copil, beneficiezi de concediu pt. cresterea acestuia 2 ani, cu suma cuprinsa intre 600 si 3400, plus stimulent lunar, iar daca ai mai multi copii, poti opta intre 1 an si 2 ani, plus stimulentul de insertie, daca te reintorci la munca dupa un an, probabil. Care este realitatea? Actuala lege prevede, din cate stiu, doar posibilitata de a opta intre un an concediu si 2 ani, fiecare pachet avand caracteristici de remuneratie diferite. Ce cauta, la punctul 6, varianta cu doi ani concediu si indemnizatia intre 600 si 3400??

Multumesc.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici