Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Expertii nostri


Roxana Bratu - medic specialist medicina de familie, specialistul sectiunii "Ai grija de sanatate"

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davilla, Bucuresti

"Lucrez cu pacienti de diferite varste pe care ii ajut prin masuri profilactice sa isi pastreze starea de sanatate si de asemenea si cu pacienti care sufera de diferite afectiuni si care desi au incercat multiple terapii medicamentoase, nu si-au imbunatatit semnificativ starea de sanatate , progresele fiind minore si pe termen scurt. 

Acestia in momentul in care incepem sa lucram impreuna se simt lipsiti de speranta, nesiguri in legatura cu evolutia bolii si ingrijorati pentru viitor. Starea aceasta le afecteaza relatiile cu cei apropiati si le rapeste din bucuria vietii. 

Folosindu-mi pregatirea si experienta, ii ajut sa isi amelioreze semnificativ simptomele si sa pastreze pe termen lung aceasta noua stare de bine. 

Ii ajut sa controleze boala si nu boala sa ii controleze pe ei.

Consider ca sanatatea este o comoara cu care fiecare ne nastem si pe care putem invata sa o pretuim."

_____________________________________________________________________________________

Sandra Pralong — Doctor in Stiinte Politice (Paris), Master in Filosofie Politica (SUA), Master in Drept International si Diplomatie (SUA), Master in Administrarea Afacerilor (Elvetia), consilier Fondul ONU pentru Populatie pe probleme de gen. 

- specialistul sectiunii "Cunoaste-ti drepturile"

“De cand m-am intors in Romania in 1990  ma lupt pentru aceeasi cauza—ca oamenii sa isi cunoasca drepturile, sa ceara ce le le este datorat (si promis de catre stat prin legislatie) si sa apere drepturile altora atunci cand ele sunt incalcate, asa cum le-ar placea ca ceilalti sa le apere pe ale lor daca nu sunt respectate. Drepturile nu sunt “o favoare” facuta de un regim sau altul, ele sunt ceva ce meritam cu totii pentru simpul fapt ca existam! Stiu ca urechilor noastre romanesti, atat de asuprite in istorie, le este greu sa creada ca avem drepturi doar pentru ca ne-am nascut oameni si traim dar acesta este beneficiul urias al democratiei, pentru care s-au sacrificat atatia tineri in Revolutie.

Asadar ideea de drepturi nu este o vorba in vant—este o realitate care insa nu se materializeaza decat atunci cand esti activ in apararea lor. Romanii—si romancele in cazul acesta—trebuie sa stie ca statul si-a asumat niste obligatii, are indatoriri, iar ele au dreptul la aceste beneficii. Nu se injosesc cerand ce le apartine—si “le apartine” pentru ca muncesc din greu si platesc taxe pentru ca statul sa le poata oferi aceste facilitati. 

Imi doresc ca acest proiect sa ajute mamele sa profite (in sensul bun al cuvantului) de tot ce li se cuvine si, pentru ca nu am avut sansa sa fiu mama, undeva ma bucur sa pot contribui prin acest intermediu la bunastarea acestor multi copii necunoscuti. Sper ca ei sa apuce sa traiasca intr-o Romanie prospera in care drepturile nu le sunt nicicand contestate.”

_____________________________________________________________________________________

Roxana Braga - specialistul sectiunii "Dezvolta-te profesional"

"Sunt Roxana Braga o persoana carea are rabdare si se dedica lucrului cu oamenii, care crede ca fiecare are talente pe care le poate folosi. Am invatat ca fara ingineri nici o idee nu ar fi putut fi pusa in practica, pentru ca am fost inginera cativa ani buni. Am invatat ca pentru a vinde ceva este important sa vorbesti cu oamenii, sa le afli nevoile, sa stii cum sa ii ajuti sa faca alegeri, pentru ca am fost directoare de marketing si vanzari. Am inteles ca este important sa ai un plan, sa te dedici, sa ajuti pe cei cu care lucrezi sa isi puna in valoare calitatile, sa incurajezi, sa motivezi, sa arati solutii, sa iti pese, sa fii puternic (chiar si atunci cand nu mai ai resurse), sa oferi posibilitatea de exprimare, sa pui in valoare, pentru ca am fost directoarea executiva a unei organizatii din domeniul sanatatii mintale. Am inteles ca nu este important ce stii, ci este important sa faci oamenii sa aiba incredere in ceea ce stiu si in ceea ce pot invata; ca nu este important sa te afirmi ci sa ajuti oamenii sa se afirme, sa aiba incredere in ei si in ceilalti;  ca adultilor le este teama de greseala si de aceea rolul meu este sa incurajez, sa sustin, sa creez spatiul prielnic  pentru ca oamenii sa aiba experiente de succes pentru ca sunt consultant si instructor avand propia mea companie de management si resurse umane.

Nu am terminat sa invat si nu voi incheia sa fiu mama si sotie, meserii pe care Dumnezeu m-a ajutat sa le fac cu mare iubire... chiar daca de multe ori nu am stiut sa arat cat de mult as vrea sa fiu perfecta....

Sunt un om si invat in fiecare zi sa fiu om, ma pregatesc de un drum lung, caci cel mai frumos este sa parcurgi drumul tau impreuna cu celilalti si sa te bucuri."

_____________________________________________________________________________________

Dana Barbu – specialist al sectiunii „Cunoaste-ti drepturile”

 

 

 

 

 

 

  • Jurist, membru al Uniunii Juristilor din Romania
  • Licentiata in drept – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti si Colegiul juridic Franco-Roman de Studii Europene, Universitatea din Paris I – Pantheon – Sorbona
  • Absolventa a programului de master in Management public, Academia de Studii Economice Bucuresti
  • Mediator in cadrul Biroului de mediator Dana Barbu;
  • Coautor al mai multor articole, in special in domeniul dreptului muncii si al dreptului canonic
  • Autor al unei carti in domeniul drepturilor mamei

 

Sunt mama! Inainte de orice si mai presus de toate sunt mama! Inteleg temerile, frustrarile, indoielile ce vin odata cu aceasta imensa bucurie si, avand pregatire in domeniul juridic, am ales sa ma specializez in domeniul drepturilor mamei in ideea de a da o mana de ajutor mamelor care, prinse in fantastica misiune de a-si creste copiii, nu cunosc, uita sau, efectiv, renunta la drepturile lor. 

In afara de informatiile specifice pe care le detin, am facut si practica in domeniu, traind eu insami miracolul maternitătii. Sunt mama de baiat si de fata. Am trecut de 2 ori prin experienta concediului de maternitate si a concediului pentru cresterea copilului. Pot relationa cu multe situatii si pot intelege nemultumirea mamelor ce stau la cozi, carora nu li se explica cu calm si corect ce au de facut ajungand sa se simtă prost pentru simplul fapt ca-si cer drepturile.

Cunoasterea inseamna putere si folosirea ei cu blandete da dovada de intelepciune. Am convingerea ca prin intermediul acestui proiect sfaturile mele vor ajuta mamicile sa devina mai puternice si mai intelepte.  

_____________________________________________________________________________________

Hortensia Mihailescu-psiholog

Sunt absolventa a Masteratului de “Psihodiagnoza cognitiva si consiliere psihologica” in cadrul Universiatii Ecologice Bucuresti, cu lucrarea de disertatie „Tulburarile din spectrul autist”. Am urmat Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, sectia Pedagogie, a Universitatii Bucuresti, dar si pe cea a Universitatii Spiru Haret, sectia Sociologie-Psihologie.  In prezent sunt in curs de formare  pe “Terapii scurte centrate pe solutii”.

Sunt inscrisa in cadrul Colegiului Psihologilor in calitate de psiholog clinician. In perioada practicii mele clinice am lucrat si lucrez in mod special cu copii cu tulburari din spectrul autist, copii cu probleme comportamentale si emotionale, adulti si chiar cupluri. In aceasta perioada am castigat experienta in evaluarea si interventia psihologica la copii si adulti.

In toate proiectele in care ma implic , fac totul cu mare raspundere si profesionalism pentru ca imi iubesc munca, oamenii si particip activ  in gasirea solutiilor pentru imbunatatirea calitatii vietii. Imi doresc ca tot mai multe persoane sa inteleaga ca psihoterapia ar trebui sa faca parte din igiena de viata a fiecaruia dintre noi, la fel ca un stil de viata sanatos.

_____________________________________________________________________________________

Eliza Nicolae - specialistul sectiunii "Comunica mai bine"

Lucrez de peste 10 ani in domeniul comunicarii si am facut o pasiune din meseria mea. Am invatat ca nicio dificultate nu este imposibili de trecut daca stapanesti tehnicile de comunicare si imi propun sa ajut mamele sa comunice mai bine cu cei din jurul lor pentru a obtine sustinerea, ajutorul si implicarea lor.

Cred ca a fi mama este in sine o meserie si poate de aceea  comunicarea vine sa o faca cea mai frumoasa meserie a femeilor. Fie ca vorbim despre comunicarea in familie, la serviciu, in situatii de conflict sau atunci cand ai nevoie sa iti exerciti persuasiunea, totul se rezuma la cateva principii.

Ma bucur sa pun experienta mea in slujba membrelor comunitatii Scolii Mamelor si sper ca sfaturile mele sa le ajute sa fie mamici fericite.

_____________________________________________________________________________________

Renata-Mihaela Marin - expert in activitatea de stare civila

e-mail: [email protected]
blog: http://starecivila.blogspot.com
blog: http:// anfscr.blogspot.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Iasi
  • Licentiata in drept 
  • Master in administrarea afacerilor (MBA) si managementul institutiilor publice
  • Formator in domeniul stare civila 
  • Evaluator de competente profesionale
  • Cursuri de specializare in stare civila, implementarea parteneriatului public-privat, planificare strategica, managementul dezvoltarii si planificarii regionale, analiza si adoptarea politicilor publice, desfasurate in Romania, la Universitatea Central-Europeana din Ungaria si Agentia pentru Cooperare Internationala Japonia
  • Absolvent al cursurilor de formare a OSCE in domeniul protectiei drepturilor omului si medierea conflictelor internationale 
  • Numeroase participari cu lucrari si studii la conferinte internationale in domeniul administratiei publice, starii civile, dezvoltare regionala
  • Presedinte- membru fondator al Asociatiei Nationale a Functionarilor de Stare Civila din Romania si al Asociatiei Civice pentru Democratie
  • Membru al Retelei Institutiilor si Scolilor de Administratie Publica din Europa Centrala si de Est Bratislava (NISPAcee)
  • Autor al “Ghidul ofiterului de stare civila- spete de stare civila”- editia I si a II-a, primul ghid de specialitate din istoria starii civile din Romania
  • Autor a numeroase articole de specialitate in „Revista Nationala de Administratie”, pe site-ul www.administratie.ro si revista “Ghid mariaj”

“Lucrez in domeniul starii civile din anul 1998, an in care am fost numita, prin concurs, in 

functia de Sef serviciu al Serviciului de Stare Civila a Municipiului Iasi, serviciu pe care l-am condus pana in anul 2008 cand l-am parasit pentru a prelua, prin concurs, functia de Director al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Iasi.

Pe parcursul celor 10 ani de stare civila nu numai ca am asigurat managementul serviciului si consilierea cetatenilor in probleme de stare civila ci am si desfasurat activitati specifice de stare civila printre care instrumentarea dosarelor de inregistrare a nasterii, a casatoriei, decesului, transcrierea certificatelor de stare civila ale cetatenilor romani intocmite in strainatate, schimbari de nume, eliberari certificate, inscriere de mentiuni. Pot sa spun ca sunt norocoasa pentru ca in cei 10 ani am oficiat aproximativ 9000 de casatorii si am ajutat cel putin 20000 de cetateni sa-si rezolve problemele de stare civila. Trebuie sa mentionez ca desi activitatea de stare civila este o activitate extrem de complexa cu foarte multe domenii, totusi cea mai complexa atat cantitativ ( aprox. 8500 dosare/an) cat ca si cazuistica este cea de inregistrare a nasterii; am avut privilegiul de “a fi martor” la inregistrarea a  cel putin 185000 de nasteri.

Mutarea la Directia Judeteana de Evidenta a Persoanei Iasi nu a insemnat ruperea de activitatea de stare civila ci continuarea acesteia deoarece principalele mele atributii in aceasta noua functie sunt de a coordona, indruma si controla activitatea de stare civila desfasurata in toate cele 98 de localitati din judetul Iasi, de a aviza toate dosarele de transcrierea a certificatelor de nastere, casatorie si deces intocmite in strainatate, a dosarelor de schimbare a numelui si prenumelui, de rectificare a actelor de stare civila. 

Experienta pe care am dobandit-o pe parcursul anilor o impartasesc colegilor mei din tara atat prin intermediul cartii “Ghidul ofiterului de stare civila – spete de stare civila” aflat la a 2-a editie si al patrulea tiraj cat si prin cursurile pe care le sustin in calitate de lector.

Principiile dupa care ma conduc in viata sunt munca, profesionalism, corectitudine, fair-play, compasiune si dragoste.

In ceea ce priveste a fi mama, Milan Kundera ma defineste cel mai bine:

“ Cand ai un copil este ca si cum ai spune: m-am nascut, am gustat din viata si am constatat ca este atat de buna incat merita sa fie inmultita”.

_____________________________________________________________________________________

 

Niculina Mc Clanahan - licenta de profesor in domeniul dezvoltarii copilului emisa de California Commission on Teacher Credentialing.

 

 

 

 

 

STUDII :   1978-1983   Universitatea Transilvania Brasov, Facultatea de Mecanica Fina

                2001-2005 American River College, Carmichael, CA, Continuarea studiilor necesare pentru obtinerea Licentei de profesor titular

EXPERIENTA DIDACTICA:

                 2000-2002 San Juan Unified School District - profesor suplinitor.

                 2002-2004 San Juan Unified School District- asistent al profesorului de resurse pedagogice pentru studentii cu disabilitati la Liceul Casa Robles, Orangevale.

                2004-present San Juan Unified School District- profesor pentru Programul Discovery Club la Scoala Elementara Twin Lakes, Orangevale, CA

 

ACREDITARI PROFESIONALE: licenta de profesor in domeniul dezvoltarii copilului emisa de California Commission on Teacher Credentialing.

 

ALTE DETALII RELEVANTE:

In statul California, districtele scolare publice sunt obligate prin lege sa asigure imbunatatirea pregatirii profesionale a profesorilor in sedinte lunare de 2 ore, pe parcursul intregului an scolar. In cadrul acestor sedinte, profesorii sunt pregatiti in diferite aspecte ale programei scolare si strategii care au ca scop imbunatatirea rezultatelor fiecarui elev. Aceste sesiuni de pregatire sunt sustinute de specialisti :psihologi, specialisti in comportamentul copilului, uneori inspectori FBI care ne prezinta riscurile folosirii internetului de catre copiii nesupravegheati (deoarece elevii folosesc calculatoare care au acces la internet la scoala), asistenti sociali, asistenti medicali, etc si au ca scop sa pregateasca profesorii in toate problemele pe care le implica munca cu elevii.

Toti profesorii din scolile publice sunt certificati periodic pentru oferirea de prim ajutor si resuscitare a copiilor si adultilor si ca atare, sunt certificata pentru prim ajutor si resuscitare cardio-pulmonara. De asemenea, suntem obligati prin lege sa anuntam Protectia Copilului cand sunt motive serioase sa suspectem ca unul din elevi este victima unui abuz fizic sau neglijenta a parintilor(mandated reporter).

In activitatea zilnica in clasa, folosesc metode de management a comportamentelor distructive sau disruptive, cum ar fi : redirectionarea, limitarea optiunilor si intarirea comportamentelor bune, pozitive.

De asemenea, folosesc metoda diferentiata de predare cu accent pe individualizare.

Munca mea presupune lucrul cu o populatie scolara diversa iar datoria mea profesionala este sa ajut fiecare copil sa reuseasca la scoala. Lucrez in parteneriat cu familia, deoarece parintele este primul profesor al fiecarui copil si este si cea mai importanta si puternica prezenta in viata copilului. Scopul nostru suprem este ca fiecare copil sa fie un invingator si sa contribuie pozitiv la bunastarea comunitatii unde traieste.

_____________________________________________________________________________________

Radu Rotarescu - Medic specialist dermatologie - venerologie

Educatie si experienta profesionala medicala

Octombrie 1994 - iulie 2000: Facultatea de Medicina Generala, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, Bucuresti, Romania.
Septembrie 2000: Diploma de medic.
Noiembrie 2001: Medic rezident Dermatologie-Venerologie, Examen National de Rezidentiat.
Ianuarie 2007: Diploma de Specialist in Dermatologie-Venerologie, Spitalul Clinic Colentina, Bucuresti, Certificat de Specialist eliberat de Ministerul Sanatatii.
Februarie 2007 – August 2010: Clinica Mediderm Bucuresti, Medic Specialist Dermatologie-Venerologie (jumatate de norma).
Martie 2007 – August 2010:  Centrul Medical Medlife Bucuresti – Medic specialist Dermatologie-Venerologie (norma intreaga).
August 2010 - Februarie 2011: Frimley Park Hospital NHS Foundation Trust, Frimley, United Kingdom, Staff Grade Dermatologist.
Februarie 2011 – Iunie 2013: Spitalele Cannock Chase si Stafford, Mid Staffordshire NHS Foundation Trust, Stafford, United Kingdom, Consultant Dermatologist.
Iulie 2013 – Prezent: University Hospital of North Staffordshire, Stoke-on-Trent, United Kingdom, Consultant Dermatolog.
 
Atestari medicale
General Medical Council-No: 7069683, inregistrat cu drept de practica din aprilie 2010.
Royal College of Physicians of Edinburgh, membru asociat din ianuarie 2012.
Colegiul Medicilor din Romania,  membru pana in iunie 2012.

Afilieri
Membru al Societatii Romane de Dermato-Venerologie din 2002.
Membru al Societatii Internationale de Dermoscopie din 2006.
Membru al Societatii Romane de Medicina Estetica, Dermatologie Cosmetica si Chirurgie Dermatologica din 2006.
Membru al Academiei Europene de Dermatologie si Venerologie din 2006.
Membru al Societatii Internationale de Teledermatologie din 2008.
Membru al Societatii Europene de Lupus Cutanat Eritematos din 2011.
Membru al Asociatiei Europene de Dermato-Oncologie din 2012.

Domenii de activitate
Dermatologie generala, Cancer de Piele, Dermatologie pediatrica.

_____________________________________________________________________________________

Tuncay Öztürk - Specialist fizioterapeut/osteopat
Acıbadem Sports Medicine Center (www.sportsmedicineturkey.com)

- University: İstanbul University Faculty of Medicine Physiotheraphy Department (www.istanbul.edu.tr)
- University: Breda Avans Hogeschool Physiotheraphy Department Netherlands 2008-2009 (www.avans.nl)
- Post Graduate University: İstanbul Bilim University Inistitute of Health Sciences Physiotheraphy Department 2010-2012 (www.istanbulbilim.edu.tr)
- Osteopathy: Instıtut Für Adgewandte Osteopatie (IFAO) Germany -Turkish Instıtute For Adapted Osteopathy (www.tifao.com, www.ifaop.com)

_____________________________________________________________________________________

Adrian Socol - Psihoterapeut, psiholog clinician, doctorand in psihologie

Membru in:
- Colegiul Psihologilor din Romania
- Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana
 
Experienta profesionala:
- consilierea si psihoterapia persoanelor cu probleme de sanatate mintala (schizofrenie, depresie) in cadrul Fundatiei Estuar – grupuri de dezvoltare personala, grupuri de autocunoastere si suport, grup de comunicare a emotiilor etc.;
- psihoterapie cu mamele aflate in situatii dificile de viata (Proiectul Mom-up);
- asistenta psihologica pentru persoane cu boli terminale (leucemie) in cadrul spitalului Coltea si Fundeni;
- cursuri de formare pentru specialisti (Interventia in criza, Dezvoltarea empatiei si sindromul de burnout, Competente primare in asistarea persoanelor cu depresie, etc) si cursuri de dezvoltare personala (Creierul si emotiile, Conflictul - resursa sau blocaj in relatiile noastre).

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici