Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Cum sa scapi de kilograme dupa ce te-ai lasat de fumat

Nutritie si diete

Ai renuntat la fumat, dar te confrunti cu o noua problema: ai luat in greutate anormal de mult. Chiar daca faci si miscare si mananci si mai sanatos decat inainte, totusi nu ai fost niciodata mai... bine facuta decat acum, nu-i asa? Nu esti singura, nu te speria. Faptul ca ai renuntat la fumat este o victorie impresionanta, o decizie foarte buna pentru sanatatea ta. Din cauza modului in care tutunul afecteaza organismul, poate dura un an pentru a-ti recaştiga greutatea normala, dar merita efortul. Uite ce te sfatuiesc: uita de cantar! Fii mai atenta la calitatea hainelor pe care le porti si mareste ritmul pasilor. Plamanii tai au nevoie sa-si recapete capacitatea normala de functionare si sa proceseze oxigenul. Respiri greu, gafai si vorbesti intrerupt in timp ce faci sport? Vei vedea rezultatele eforturilor tale in curand! Ai fumat atatia ani, e firesc sa platesti ceva pentru asta, iar pretul e chinul de aproximativ un an pentru a-ti recapata forma, dar ce conteaza un an, cand poti avea o stare mult mai buna pentru tot restul vietii? Si inca ceva: in caz ca nu ai reuşit inca, iţi poţi dubla şansele de a te lasa de fumat daca incerci mai multe cai de terapie odata. Daca te temi ca vei deveni dependent de plasture, de guma de mestecat, de dropsuri ca inlocuitori ai nicotinei  sau de inhalator, nu este cazul sa-ti faci griji. Terapia de inlocuire a nicotinei nu este daunatoare. Si studiile ne arata ca, cu cat faci mai multe incercari, cu atat ai mai multe sanse sa te lasi de fumat. Nicio incercare nu e de prisos. 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici