Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Alegerea corecta a carucioarelor si scaunelor de masina

Kinetobebe - Terapia pentru copii

Dorim sa cumparam cele mai frumoase, colorate si functionale carucioare pentru bebelusi, dar oare ne gandim si din punct de vedere al dezvoltarii motorii a copilului care sunt cele indicate?

Pentru copiii cu varsta de pana la 3 luni (copii care nu au un control al capului consolidat), recomandam utilizarea landourilor, care permit pozitionarea copilului in pozitii de decubit dorsal sau ventral. In aceste pozitii greutatea copilului se distribuie uniform pe toata lungimea coloanei vertebrale, fara sa creeze neajunsuri articulatiilor.

Pentru copiii care au un control al capului consolidat, se pot utiliza cu incredere acele dispozitive care permit pozitionarea copilului intr-o pozitie semisezanda, cu ridicarea trunchiului la maxim 45 de grade fata de nivelul membrelor inferioare. Atata timp cat copilul nu are echilibru in sezand fara utilizarea oricarui tip de sprijin, pozitionarea la mai mult de 45 de grade solicita intr-un mod nefiziologic centura pelvina, in principal articulatiile coxo-femurale, articulatii care nu prezinta un suport muscular suficient pentru preluarea oricarei presiuni suplimentare (exercitata in acest caz de greutatea trunchiului).

Din momentul consolidarii pozitiei sezand, se poate trece la utilizarea celorlalte dispozitive de pozitionare, care permit ridicarea trunchiului copilului la mai mult de 45 de grade.

Ion Constantin Felician – KINETOTERAPEUT PRINCIPAL CENTRUL KINETOBEBE

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici