Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Sfaturi in lupta cu kilogramele

Nutritie si diete

Foloseste internetul
Pe site-urile dedicate femeilor, poti gasi o gramada de grupuri de sustinere online. Poti cere sfaturi, poti lega prietenii la distanta, iar prietena ta ce iti impartaseste necazul iti poate fi punctul de sprijin, daca cei din familie nu te sustin indeajuns. Atentie: nu cauti pe internet o mie de retete pe care sa le incerci pe corpul tau, dandu-ti metabolismul peste cap! Verifica orice informatie la nutritionist, inainte sa iti folosesti corpul drept cobai. Ceea ce poti gasi pe un forum si e foarte util este INCURAJAREA, impartasirea dificultatilor si a succeselor obtinute in timpul dietei. 

Nu-ti oferi motive sa cedezi
Daca esti obosita si stresata, iar acasa frigiderul tau este plin de alimente ce ingrasa, vei face probabil lucrul cel mai simplu (eu sunt sigura ca l-as face!), vei ceda si vei manca ceea ce iti face cu ochiul. De aceea, cand faci cumparaturile nu lua alimente pe care apoi iti va fi greu sa le eviti, doar asa, „sa fie , cine stie? Poate vin musafiri…”.  Planuieste-ti mesele pentru saptamana urmatoare si respecta-ti programul fara a incalca vreo regula.

Fereste-te de ispite culcandu-te mai devreme
Ai doua avantaje: primul este ca-i oferi corpului tau odihna pentru regenerare de care are nevoie pentru a se mentine cat mai mult tanar. Pe de alta parte, este greu sa comanzi o pizza la miezul noptii, daca tu dormi deja de la ora 23. Am citit undeva un lucru extrem de interesant: cand ne e foame (sau pofta), corpului nostru ii este, de fapt, sete. Este un alt mod de exprimare a acestei nevoi, nu glumesc. Asa ca astampara-ti pofta de ciocolata si bea mai degraba 3 pahare de apa inainte de a te baga in pat – vei vedea ca pofta puternica va fi stavilita. Si-apoi, stai putin: e cumva ea mai puternica decat tine?

Plange-ti de mila, apoi revino-ti!
Atunci cand razboiul cu kilogrmele te copleseste, cauta sa schimbi lamentatiile in metode de a iesi invingatoare. Invingatorii sunt, de fapt, invinsii temporari, care au capacitatea de a se reconstrui mult mai puternici decat inainte.

Fiti sursa noastra de inspiratie
In loc sa va ganditi cum sa puneti sub cheie frigiderul, ce ar fi daca v-ati ocupa gandurile cu niste maxime inspirationale despre cum sa pierzi in greutate? Scrieti aceste perle de intelepciune undeva unde le puteti vedea – in portofel, pe oglinda, pe ecranul calculatorului …

Invata sa fii rabdatoare cu tine
Fii rabdatoare – capacitatea de a persevera este ceea ce desparte plangaciosii de invingatori. Si nu uita : Niciun aliment nu te face sa te simti la fel de bine precum sentimentul ca esti slaba.

Sa iei masuri e mai bine decat sa nu faci nimic
Nu e niciodata prea devreme sa te apuci serios de o dieta, asa ca nu-ti spune: „nu ma apuc azi, ca e marti, ma apuc lunea viitoare”. Azi e mai bine ca oricand! Si nu este niciodata prea tarziu sa te opresti dintr-un ospat: sa mananci 3 prajituri e  mai bine decat sa mananci 3 prajituri si o felie de tort. Opreste-te cat mai devreme posibil!

Mananca alimente „grele” la inceputul zilei, pentru a evita depunerea lor
Daca mananci alimente bogate in calorii la inceputul zilei, vei avea timp sa arzi caloriile pana la caderea serii, mai ales daca faci si putina miscare. Daca consumi acelasi lucru seara si adormi cu burta plina – nu mai ai nici o salvare!

Scrie aceste reguli undeva unde le poti vedea cu usurinta, cat mai des – in portofel, pe oglinda, pe ecranul calculatorului.

SURSA: ANDREEA MARIN BANICA

 

Comentarii

12.03.2011 sevi003

Buna ziua,

Multumim, Andreea, pentru sfaturile tale. Sunt de urmat! Sper sa revin cat de curand invingatoare sa va povestesc rezultatele mele.

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici