Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Detoxifierea

Nutritie si diete

Daca ajungi sa ceri sfatul unui nutritionist, intreaba-l si ce trebuie sa faci pentru o detoxifiere, care inseamna cu totul altceva decat un regim destinat slabirii. Eu am aflat cu uimire privind un documentar extrem de interesant pe postul Zone Reality, ca de-a lungul anilor adunam in corpul nostru, in intestine, o cantitate impresionanta de reziduuri de medicamente si alte chimicale toxice, de materie partial digerata ce intra in stare de descompunere (putrefactie). O persoana obisnuita, spun specialistii, poate acumula in colon de-a lungul vremii intre 2,5 si 11 kilograme de reziduuri metabolice! Un caz prezentat arata, dupa autopsie, ca persoana decedata mai avea ca spatiu liber in intestinul gros doar un canal ingust de diametrul unui creion, din pricina straturilor inchegate de mucus intarit cu materie fecala care se aseamana in mod ciudat cu cauciucul intarit al unei anvelope. Ei bine, nu numai ca nu e o imagine prea placuta si ca habar nu aveam ce se ascunde inauntrul nostru, dar la o temperatura mai mare de 37 de grade Celsius placa mucoida incepe sa intre in descompunere raspandind toxine in circuitul sanguin si implicit in tot corpul, provocand probleme de sanatate carora adeseori nici nu le banuim sursa.

In documentarul de care va vorbeam, 8 oameni cu preocupari si varste diferite din Anglia au hotarat, din  motive de sanatate diverse, aparent fara nicio legatura intre ele, sa faca o cura de detoxifiere intr-un sanatoriu specializat din Spania, dupa ce au fost sfatuiti sa urmeze aceasta cale ca o posibila solutie la problemele lor de sanatate. M-a uimit cat de diferite erau acestea, de la infertilitatea unei tinere care nu mai avusese nici menstruatie de mai bine de 5 ani, daramite sperante ca ar mai putea ramane insarcinata vreodata, la necazul altei femei care transpira din abundenta de ani de zile si nu gasise niciun leac pentru asta, fiind nevoita sa plece zilnic de acasa cu 5-6 camasi si cu un sacou de camuflaj. In cazul eczemei unei alte tinere care, brusc, dupa o pierdere a unui om drag din familie, i-a cuprins intreg corpul, parea ca totul tine de sistemul ei nervos afectat de perioada de suferinta, dar iata ca nu era deloc asa. Un alt tanar ajunsese, parca din senin, pas cu pas, pe nesimtite, sa se izoleze total de lume, sa nu-si mai doreasca sa iasa din casa, sa nu aiba dorinta sa vada pe nimeni, sa aiba insomnii si lipsa acuta a motivatiei de a trai.

Toate problemele aveau – greu de crezut, nu-i asa? - acelasi punct de plecare, aparent banala: o hrana inadecvata care a gasit teren fertil si a dezvoltat in trupurile lor afectiuni care le transformasera acestor oameni viata intr-un cosmar, fara sa inteleaga de ce. Timp de doua saptamani, au urmat o cura de detoxifiere complexa, au avut psihologul si nutritionistul alaturi care le-au explicat pas cu pas ce se intampla in trupul si-n mintea lor, au urmarit atent nu doar ce mancau, ci si felul in care se transforma vizibil, de la o zi la alta, materia pe care o eliminau din corp in urma tratamentului asociat cu dieta. Iar in momentul in care au ajuns la faza in care au putut vizualiza ceea ce se elimina din intestinele lor printr-o procedura medicala simpla (telespectatorul fiind martor indirect), credeti-ma ca s-au convins definitiv care-i izvorul de necrezut al starilor, anxietatilor, neputintelor lor.

Au facut in paralel, zi de zi, miscare sub supravegherea specialistilor pentru a ajuta eliminarea toxinelor, precum si tratamente corporale (masaje, bai) adecvate problemei fiecaruia de sanatate. Au recapatat, intr-un timp atat de scurt (practic, un cantonament de doua saptamani) increderea in ei si in capacitatea lor de a detine din nou controlul asupra corpului lor si toti au simtit o schimbare notabila in evolutia afectiunilor lor, unii au atins chiar vindecarea in timp scurt, dupa atatia ani de intrebari fara raspuns si chin.

Camera de luat vederi i-a insotit apoi si in lunile petrecute ulterior acasa, pentru a vedea daca viata lor s-a schimbat pe termen lung si daca au reusit sa pastreze bunele obiceiuri si dincolo de cele doua saptamani petrecute la cura de detoxifiere de la sanatoriu. Lumea reala e altceva, e plina de tentatii care te pot intoarce de unde ai plecat, dar pentru ei nu a fost asa. Ii puteai vedea cum se descurca sa-si aleaga produsele sanatoase cand merg la cumparaturi pentru ca intelesesera cu totii ca nu mai e cazul sa se intoarca la vechea lor viata, chiar daca acum nu mai erau supravegheati de specialisti zi de zi. Invatasera sa gateasca sanatos, sa evite legumele si fructele care arata bine doar pentru ca au fost crescute artificial si tratate cu chimicale in exces. Au echilibrat lucrurile astfel incat sa-si respecte programul de somn in raport cu cel dedicat muncii si familiei, pe scurt, au gasit balanta corecta care sa ii ajute sa traiasca o viata de o calitate mai buna.

Si m-a emotionat bucuria fiecaruia dintre ei, vazand ca viata s-a schimbat radical pentru un singur motiv: au avut sansa de a intelege necesitatea revenirii aproape de natura si de a se educa in spiritul respectului pentru corpul lor, nu doar pe dinafara (ne spalam pe dinti, avem grija de pielea noastra cu sapun si cu apa, cu creme si cu mireasma parfumului, nu-i asa?), dar si pe dinauntru de-asta data.

Femeia tanara ce nu putea macar sa spere ca va avea un copil era deja pe drumul cel bun (dupa 5 ani, a avut menstruatie pentru prima data dupa o luna de la inceperea tratamentului de detoxifiere); cea de a doua si-a reglat reactia corpului si a scapat de problema transpiratiei in exces care-o facea sa se jeneze de ea insasi de cateva ori pe zi; tanarul care se autoizolase si-a regasit bucuria de a fi impreuna cu prietenii, iar fata a carei eczema ii acoperise intregul corp era acum in curs de recuperare.

V-ati intrebat in mod serios pana acum: „cum arata interiorul meu? E la fel de curat si ingrijit precum exteriorul? Fac ceva concret pentru asta?”  Eu va raspund cinstit: pana de curand, nici prin cap nu mi-a trecut sa-mi pun macar o astfel de intrebare. Nu m-am gandit o data macar, pana sa vad un documentar pe tema asta intamplator la televizor, ca probleme majore de sanatate ajungand pana la diverse forme de cancer pot avea drept cauza auto-intoxicarea, din nestiinta, a corpului nostru, putin cate putin, zi de zi.        

Imaginile mi-au ramas in minte si m-au convins: desi nu am ajuns inca intr-un punct critic cu sanatatea, e mai bine sa previn, decat sa fiu nevoita sa vindec. Am deschis computerul, am intrat pe internet si am citit tot ce mi-a fost la indemana despre asta. Am gasit astfel povesti graitoare, uneori incredibile, despre vindecari ce pareau miraculoase ale unor oameni care au primit intr-o zi vestea ca mai au o luna de trait din pricina unei forme de cancer si ca nu mai e, practic, nimic de facut pentru ei. Neavand nimic de pierdut, au ascultat sfatul unui medic adept al medicinei naturiste si au facut o detoxifiere radicala (procedura extrema ce nu e necesara pentru un om fara probleme mari de sanatate!), dupa care i-au surprins pe medicii care au pus diagnosticul initial cand au revenit sa-si repete analizele si au ajuns la concluzia ca, dupa eliminarea a tot ce e toxic in corp, au vindecat si boala care le amenintase viata. 

Sunt genul de om care nu prea crede pana nu vede si de aceea am presupus ca unele dintre aceste povesti pot fi romantate, cu atat mai mult cu cat putini au curiozitatea, timpul necesar sau interesul sa le si verifice autenticitatea. Dar cu siguranta principiul detoxifierii corpului o data pe an (sau, in functie de necesitati, o data la 6 luni) poate avea un rezultat pozitiv. Am citit lucruri similare si in scrieri ale unor tibetani care au trait intreaga viata in armonie cu natura si am destule motive sa vad partea plina a paharului. Am cautat pe internet informatii, am cerut sfatul unui medic, apoi am comandat un tratament de detoxifiere bazat exclusiv pe produse (pilule, praf ce se topeste in apa si ceai) pe baza de plante si il folosesc fara dificultati, iar corpul meu se simte mai bine cand este mai curat de dinauntru. Ceea ce va doresc si voua. Succes!  

SURSA: ANDREEA MARIN BANICA

Comentarii

26.02.2014 cameliapsi

Interesant

26.02.2014 cameliapsi

Ce supune Andreea pare foarte realist, dar iata ce spun si altii:

http://www.descopera.ro/dnews/10911338-mitul-detoxifierii-care-este-realitatea-stiintifica-din-spatele-curelor-si-dietelor-detox

Eu mai caut, sunt de fel un Toma Necredinciosul!!..

08.11.2013 sirghianageanina

Foarte interesant reportaj si va multumesc foarte mult pentru tot ce faceti pentru femeile din Romania si nu numai.

In legatura cu ce ati scris mai sus, cum pot sa aflu mai multe amanunte exacte legate de sucurile de detoxifiere si exercitiile necesare pentru un rezultat dorit? Si daca nu puteti da aceste amanunte, unde pot gasi clinici specializate in acest domeniu si cit costa, aproximativ, un astfel de tratament de detoxifiere de doua saptamini la clinica.

Multumesc mult si o zi buna.

04.10.2013 veronicagrigore

am 120 kg,o viata sedentara deoarece am un copil cu handicap si tre' sa stau cu el,si imi doresc mult ca cineva sa ma ajute cu sfaturi pt a reusi sa slabesc .nu am fost niciodata la nutritionist deoarece nu imi permit si nici nu pot pleca de acasa,ma intelegeti de ce.va multumesc si va felicit pt.tot ceea ce faceti.

10.07.2013 cateritare

Da stiu ca detoxifierea este foarte benefica pentru corpul nostru, nu ştiu daca medicii care îmi dădeau nişte capsule odată în viaţă mia fost de ajutor, spuneţimi şi mie vă rog un tratament sau o reţetă de detoxifiere, în urmă cu 2 luni ne-am pierdut un frate la nici 25 de ani, la autopsie mia spus că practic toate organile lui erau " imagineazăţi un pumn de ţărînă mesticat cu apă" totul era ca un mîl, mă întreb de unde că a trăit la ţară mîncînd ceea ce creşteau şi cultivau, practic e totul natuiral, dar în schimb a consumat medicamente foarte multe, mai greşind şi medicii diagnosticul, l-au ajutat să ajungă unde a ajuns. De aceea vreau ca toată lumea să aibă grijă de ea, şi vreau mult această curăţire şi pe interior.

05.02.2013 Gianina Mitrea

Cu ce anume se tine cura detoxifiere? ma refer la cele naturale,adica din gradina,caci imi doresc si eu sa fac accea cura,ptr ca am mai multe kg decat ar trebui?

Va multumesc!

14.10.2012 DINU DIANA-LAURA

Cum se poate face cura de detoxifiere acasa? Ce trebuie consumat, ce alimente, ce suplimente? Multumim pentru toate informatiile. Andreea esti un mare om prin ceea ce faci pentru noi, mama ta este cu siguranta deosebit de mandra de tine, chiar daca nu ti-o poate spune sunt sigura ca simti asta. MULTUMIM.

24.07.2012 VGisela

Va recomand sucul de Aloe Vera , de la Forever Living Products(Aloe Vera Gel)

- Imuno modulator

- Detoxifiant

- Reglează metabolismul inclusiv al grasimilor

- Stimulează regenerarea țesuturilor

- Îmbunătățește starea fizică și psihică

- Antiinflamator, antibacterian, antiviral

- Grăbește epitelizarea

- Astringent, analgezic, antitusiv

- Germicid, fungistatic, antihelmintic

Multumesc

07.11.2011 Tatiana1988

Am o intrebare, ce spune-ti despre asa produs ca Detoxicolon?Sotul meu face des cure de curatire cu el, si dupa ce am citit aici aceste uimitoare lucruri as avrea sa-l incerc si eu.Mersi.

27.10.2011 cristinaoancea

Este indicat ssa tinem o cura de detoxifiere sau slabire in timpul alaptarii?

25.10.2011 corina serban

Buna ziua .Nu am tinut niciodata un regim de detoxifiere si mi-as dori mult , deoarece sunt si cu vreo 15 kg in plus , si pe deasupra sunt si constipata si balonata mai tot timpul .Va multumesc ca existati.

23.10.2011 abramburica

Buna, m-ar interesa si pe mine o cura de detoxifiere.Am 1,62m si 48 kg. Multumesc!!!

23.09.2011 eu782011

Felicitari Andreea. Foarte interesant. Am vaz f putin la Tv din campanie si azi am apucat sa intru. Foarte interesant..acasa timp e greu sa ti-l faci cand ai copil si ajungi dupa 10 -11 ore de munca, si trebuie sa fi partener de joaca pt copil, bucatareasa, femeie de casa.

Este greu sa le faci pe toate dar si frumos.Sa fii mama e o binecuvantare....As dori si eu sa stiu mai multe despre aceasta reteta. In primul rand cat costa ca acum pt noi e cel mai important.

Multumesc!

09.08.2011 Rodyca

Buna ! Si eu as fi interesata de o cura de detoxifiere si sper sa ne si ajute cineva cu o 'reteta' pentru ca nu toti avem sansa si posibilitatea sa mergem la un nutritionist.

08.08.2011 chanel

Foarte interesant! As dori sa stiu in ce consta mai exact detoxifierea! Sunt gata sa pornesc la drum de una singura doar cu fructe,ce parere aveti?

06.08.2011 fanica

Sunt si eu interesata de acest regim de detoxifiere. Deoarece nu am posibilitati materiale sa merg la nutritionist ar putea cineva sa-mi dea si mie reteta? va multumesc mult.

05.08.2011 Roxilici

Buna, am o intrebare: este bine, sanatos, sa mananc aproape in fiecare zi supa de varza fara carne, contine decat apa si legume multe??

Multumesc

Felicitari pt site acuma mi-am facut contul si o sa le recomand si altora.

dak ma puteti ajuta cu intrebarea

O zi buna

03.08.2011 ramona81

Buna ziua,din ce am citit mai sus in articolul dvs cea mai buna detoxifiere se face in clinicile de specialitate iar eu nu am aceasta posibilitate,imi puteti spune si mie daca sunt si alte metode de detoxifiere pe care le-asi putea urma acasa si sa fie eficiente.multumesc

02.08.2011 ramona81

M-am inscris si eu de curand pe site iar articolul acesta mi se pare foarte foarte interesant,ba chiar am citit lucruri pe care recunosc ca nu le stiam din pacate.Multumesc pt toate informatiile si pt treaba minunata pe care o faceti.Ati putea sa imi spuneti va rog si mie un regim bun de toxifiere?Multumesc mult!

29.07.2011 linioara

Astazi m-am inscris si am citit articolul. Interesant ! Si eu sunt interesata de o cura de detoxifiere,chiar si de slabire, dar trebuie facute sub supravegherea unui nutritionist si nu am avut posibilitatea aceasta. Am un metabolism "lenes", hipotiroidie de 13 ani si trebuie sa dau neaparat jos vreo 10-15 kg. Si bineinteles,sa-mi schimb regimul de viata.M-am operat de o luna de hernie de disc, iar coloana mea nu mai suporta greutatea actuala. Am 1.70m si 89 kg. Daca ma puteti ajuta spuneti-mi unde pot trimite si alte date, mai amanuntite(rezultate analize,alte informatii). Multumesc mult, Andreea !

22.07.2011 interesata

Eu astazi am intrat ... Am mai auzit despre regim de detoxifiere dar nu stiu de unde sa incep, unde sa ma duc ca sa imi recomande asa ceva??

Va rog daca stiti sa imi dati un sfat.

18.04.2011 herbi

Sunt intru totul de acord cu teoria expusa de Andreea in acest articol si chiar cu metoda de detoxifiere: dieta. Miscare, suplimente nutritive din plante. Eu fac aceaasta detoxifiere de doua ori pe an si ma simt foarte bine. Folosesc un program special conceput pentru aceasta problema, de catre o companie americana si e de mare ajutor: curata si revitalizeaza sistemul digestiv, creste imunitatea, creste nivelul energetic si vitalitatea. Nu mai am nevoie sa folosesc medicamente de multi ani.

29.03.2011 MARILENA DRAGA

M-a pus pe ganduri articolul acesta! Cred ca am vazut si eu programul acesta dar nu i-am dat prea multa importanta! Eu sunt o persoana care pentru inaltimea mea 1.70 am 58 kg! Tot timpul am fost multumita de cum arat pe dinafara dar nu m-am gandit niciodata la toxine ce adunam in interior. Eu beau doi litri de apa, merg la sala de trei ori pe saptamana si am crezut ca toxinele le elimin facand miscare. Sunt o fire iute si am un metabolism care arde caloriile! Crezi ca ar trebui sa fac si eu un regim de detoxifiere?

23.03.2011 petysarah

eu am fost la un nutritionist si am urmat o cura de detoxifiere dar care este foarte grea dar intradevar ma simt mult mai bine. ca orice inceput totul este greu dar vreau sa va zic ca a dat rezultate si ma simt mult mai bine. sfatul meu consultati un medic de specialitate. mult succes

11.03.2011 crisan mirela

si pe mine m-ar interesa un regim de detoxifiere, daca cineva ar putea sa ma ajute cu un regim de detoxifiere i-as multumi frumos

08.03.2011 crenguta

Foarte bun articolul, felicitari! Sunt o persoana care are un metabolism "lenes"si m-a speriat ce am citit. Sper sa am puterea de a schimba ceva in alimentatia mea, o sa revin ptr. mai multe informatii. INCA O DATA, FELICITARI!

08.03.2011 gabriela79

am vazut si eu acest reportaj, acum locuiesc in sua dar as fi interesata de o cura de detoxifiere. multumesc esti minunata Andreea!!!!!!

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici