Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Doua generatii, aceleasi valori

Femei remarcabile

Sunt doua femei realizate, din generatii diferite, dar care descopera ca nu fondul, ci doar forma problemelor cu care ne confruntam ne poate face sa credem, pe alocuri, ca suntem din lumi diferite, intre care nu poate exista o comunicare perfecta. Mama si fata, nepoata si bunica, profesoara si eleva sa – uneori ajung in impas cand vine timpul sa construiasca ceva impreuna. Am ales sa vorbim cu Monica Tatoiu si Valentina Pelinel nu doar pentru ca sunt doua repere binecunoscute, ci mai cu seama pentru ca, de curand, au decis sa puna umar langa umar si sa cladeasca ceva durabil impreuna. (Andreea Marin Banica)

 

Valentina Pelinel:  „Traiesc cu frica lui Dumnezeu, dar mai ales cu ajutorul lui in permanenta”

Valentina: Ma simt bine in pielea mea, ca femeie. Mama si apoi femeile care mi-au marcat viata, printre care se numara si doamna Monica Tatoiu, mi-au transferat credinta in divina importanta a existentei noastre pe Pamant. Cred ca fiecare femeie isi poate gasi forta de a „muta muntii” in constientizarea rolului pe care ea il are pe lume. Am fost inzestrate de Dumnezeu cu darul de a procrea si de aici deriva toate obligatiile, dar si privilegiile noastre. Cred ca nu exista decat aparent diferente intre generatii. Ma identific total cu orice femeie cu valori morale, spirituale, dar mai ales familiale, indiferent carei generatii ii apartine .

E frumoasa o femeie cu trasaturi fine, dar e absolut superba cea care stie sa fie o mama iubitoare, o sotie devotata. O doamna in societate, dar si gospodina in casa. E important pentru o femeie sa se simta pe picioarele ei, sa aiba propriile preocupari si satisfactii. Faptul ca pui char si o caramida la constructia bunastarii familiale iti da incredere in tine si contribuie la castigarea respectului din partea alesului tau, dar si a celor din jur. Succesul la care contribuie ambii e mai placut de savurat in doi. Mi se pare extrem de important sa ma simt utila din toate punctele de vedere. 

Ador sa primesc fiecare zi cu o atitudine pozitiva, sa fiu recunoscatoare pentru toate lucrurile bune care mi se intampla. Cred  din tot sufletul ca emanand energii pozitive, atragi doar lucruri si fiinte pozitive in jurul tau. Traiesc cu frica lui Dumnezeu, dar mai ales cu ajutorul Lui in permanenta.

Stiu ca puterea unei femei consta in capacitatea acesteia de a se adapta schimbarilor ce survin odata cu trecerea anilor. Se spune ca femeia e o carte ale carei intelesuri nu au fost pe deplin descifrate si care, totusi, e sursa continua de inspiratie. De ce oare? Simplu. Pentru ca e FEMEIE.

 

Monica Tatoiu: „Iti multumesc, Dumnezeul meu, pentru viata ce mi-ai dat-o!"

            Cred ca lucrul cel mai important pentru o femeie e cultivarea respectului de sine prin autoevaluare si autocontrol in tot ceea ce face si in tot ceea ce comunica, verbal si non verbal. Comunicarea cu familia - parinti, sot sau copii - ne ajuta sa aprofundam cunoasterea de sine, ne deschide usi catre noi, pe care nu le putem deschide dinautrul nostru. De generozitatea de care dam dovada in relatiile cu cei apropiati depinde volumul schimburilor emotionale, care ne da sansa sa devenim mai bune si mai frumoase, odata cu trecerea timpului. 

Profesionalismul cu care ne indeplinim obligatiile in profesie este garantia pentru respectul societatii, la care aspira orice fiinta umana educata in spiritul moralei si bunului simţ.

Comunicarea permanenta cu divinitatea si cautarea si interpretarea semnalelor de corectie trimise de Creator, dar cu dragoste, ne garanteaza ascensiunea spirituala, invers proportionala cu ingenuncherea fizica prin care trece uneori orice muritor. „Iti multumesc, Dumnezeul meu, pentru viata ce mi-ai dat-o”, spusa in fiecare zi, dupa dureri sau bucurii, ne da aripi. Incercati!

 

SURSA:  VALENTINA PELINEL, MONICA TATOIU

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici