Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Femeia-model

Secretele comunicarii

 

Cel mai dezvoltat gen cultural al zilelor noastre este cel care are ca obiect imaginea. Omul de azi este dependent de imagini, iar femeile sunt chiar sclave ale ei. Pentru a arata bine, ele fac mai multe sacrificii decat faceau in trecut pe altarul zeitatilor: cheltuie mult, suporta durerea unei epilari, inghit umilinta unei selectii in concursuri de frumusete si ajung sa-si neglijeze familia, considerand ca ajustarea imaginii este un gest de respect fata de propria persoana. 

Aparitia femeii ideale sub forma unei imagini este tragaciul care declanseaza la tine dorinta de perfectionare. Un ecran TV aflat in fata ta sau o revista cu pictoriale sunt mediile cele mai frecventate de aceasta femeie perfecta; de fapt, este vorba despre o femeie perfectionata prin tehnici tot mai sofisticate si mai putin realiste, cum sunt machiajul si procesarea imaginii. Aceasta femeie poarta denumirea generica de model.

Alaturi de creatia vestimentara, machiajul te inzestreaza cu trasaturi de fata aflata la pubertate – adica la varsta maximei fertilitati; femeia–model reproduce caracteristicile acestei fete prin culoarea roz a pielii, prin proportiile corporale longiline cautate la casting sau prin accentuarea adancimii ochilor.

Iata cum te influenteaza o femeie-model:

  • Te face sa te gandesti cu preponderenta la defectele tale.
  • Te influenteaza sa consumi anumite produse si servicii; comerciantii considera ca femeile-model sunt lideri de opinie pentru cumparatoarele lor.
  • Este subiect de dezbatere intre tine si alte femei.
  • Iti arata cam pe unde te afli in ochii barbatilor-consumatori.

Moda este un curent prin care femeile se grupeaza in jurul modelului, initial pentru a-l imita si apoi pentru a incerca sa-i ia locul in ochii partenerului ideal. A fi la moda inseamna a raspunde competitiei cu celelalte femei in cautarea barbatului-pereche.

 

Ce-ar fi sa faci un inventar al principiilor tale? De unde le ai? Sunt ele mai degraba principii negative? Daca lucrurile stau asa, poate ca ar fi mai bine sa gasesti principii precum: Intotdeauna ma bucur de cadourile de la cunoscuti sau caut oameni care sa fie sinceri cu mine…

 

SURSA: DR. CRISTIAN ANDREI

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici