Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Tu, in fata oglinzii

Invata sa gandesti pozitiv

 

Pe vremuri oglinzile erau rare si scumpe. Aveau o putere aparte asupra oamenilor, fiind folosite pentru a releva adevaruri, pentru a privi indirect, dar fidel lumea. De-a lungul secolelor, s-a conturat chiar o stiinta a oglinzilor, numita catoptrica. Azi esti inconjurata de oglinzi de multe feluri, de la cea de poseta la cea digitala; ele contribuie la complexitatea culturii imaginii, atat de importanta azi.

Prima care se afirma este oglinda din spatiul tau personal, in care te aranjezi pentru a-ti face aparitia perfecta. Majoritatea femeilor au o relatie intima cu aceasta oglinda; nu suporta sa mai stea cineva privind la ele in timp ce se examineaza in oglinda. A folosi cu intelepciune si cu inspiratie aceasta oglinda este un adevarat proces de autocunoastere. Daca reusesti sa te stii bine prin aceasta oglinda, actiunile tale vor fi mai sigure, cu un scop bine determinat.

Nu folosi oglinda doar pentru a-ti identifica defectele. Ea este mult mai utila cand iti admiri in ea partile frumoase, pentru a le pune in evidenta, a le cultiva.

Exista si oglinzi intamplatoare, cum este cea a vitrinelor de pe strada, in care te vezi in miscare; uneori poti zari cu coada ochiului un trecator care intoarce capul dupa tine, iar asta-ti face ziua frumoasa si tonica.

Apoi, exista oglinzi umane: cea a exigentelor tale, cea din ochii celor din jur; exista oglinda celor care te admira si oglinda celor care te invidiaza. Poti invata sa te privesti in aceste oglinzi fara sa le iei in serios pe termen lung.

O parere a unei persoane despre tine trebuie luata in serios doar in momentele si in imprejurarile in care este exprimata, nu pentru totdeauna.

Majoritatea femeilor asteapta sa se oglindeasca doar dupa ce s-au pregatit amanuntit. Ele nu se simt bine sa fie fotografiate, filmate, expuse - daca nu s-au aranjat.

SURSA: DR. CRISTIAN ANDREI

 

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici