Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Metode de a avea o zi mai buna

Invata sa gandesti pozitiv

 

Ziua buna se cunoaste de dimineata - spune o vorba din popor. Tu cum iti faci dimineata mai buna, de dimineata pana seara? O zi buna azi, o zi buna maine, o saptamana buna.. o viata linistita si fericita. Suna bine, nu-i asa? Dar cate dintre noi nu se lasa infrante de rutina zilnica, de grijile cotidiene uitand sa isi mai faca bucurii..?

V-ati gandit cat de usor va puteti schimba starea de spirit, cat de usor puteti transforma o zi banala intr-una minunata?

Cu cateva mici trucuri si voi, doamnelor, va puteti transforma o zi obisnuita intr-una aproape perfecta.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti cand va treziti este sa zambiti. Cateva minute in care sa va ganditi la lucruri pozitive, la oameni dragi....va pot insenina dimineata.

La micul dejun cu familia. Daca iti incepi ziua alaturi de cei dragi, de sot si copii, vei gasi energie sa faci orice iti propui. Daca iti va spune copilul ca arati minunat si ca esti cea mai buna mama, sau ca faci cele mai bune sandvisuri, nimic nu va reusi sa iti strice ziua.

Stai de vorba cu ei si impartasiti-va din activitatile pe care le aveti in ziua respectiva. Asculta-i cu atentie la ce iti vor spune si gandeste-te peste zi la ce ti-au spus, vei vedea ca este si un mod de a va cunoaste mai bine si de a va imbunatati comunicarea. 

Stabiliti activitati pentru seara. Fie ca va hotarati sa iesiti la restaurant, sa stati in casa si sa va uitati la un film impreuna, sau sa iesiti la teatru, este important sa petreceti timp impreuna. 

Puteti, de asemenea, sa stabiliti o zi pe saptamana in care sa iesiti si cu prietenii care au copii, si in acest fel si copiii se vor simti speciali, dar si voi va veti putea bucura de o seara speciala.

 

Sursa: Ana Maria Vasilateanu, Asociatia Telefonul Copilului 

Comentarii

06.12.2011 ASimion

Aveti perfecta dreptate. Dupa ce am citit acest articol, in fiecare zi cand ma trezesc zambesc si ma gandesc la ceva frumos, in special la persoanele dragi .

Ziua incepe cu buna dispozitie si sunt vesela tot timpul . E minunat sa nu mai fii ingandurata mereu si tensionata de stresul cotidian. Incercati si o sa vedeti ce bine va simtiti .

21.04.2011 Mariana Oichea

De asemeni este bine sa ne alimentam in aceasta Societate negativista cu lucruri pozitive, sa ne amintim de lucrurile frumoase care ni s-au intamplat, mici bucurii...

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici