Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

116 111

 

Asociatia Telefonul Copilului este partener al Fundatiei Pretuieste Viata in cadrul "Proiectului „MOM UP - Retea de Centre Pilot de Consiliere a Mamelor aflate in situatii dificile de viata”, iar rolul acesteia este acela de a pune la dispozitia mamelor linia telefonica gratuita 116 111 la care acestea pot solicita informare, consiliere si indrumare cu privire la problemele cu care se confrunta. Apelul este gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA. Mamele pot suna 7 zile din 7, 16 ore pe zi. Le vor raspunde specialisti care le vor asculta problemele, le vor da informatii utile, directii de urmat sau vor duce problemele lor mai departe catre institutii ale statului abilitate sa le rezolve atunci cand este posibil. Acest telefon este necesar mai ales pentru femeile care nu au acces la internet si nici nu-si pot permite sa vina intr-unul din cele 3 centre din Bucuresti, Ploiesti si Cluj, pentru ca locuiesc prea departe de ele.

Cu o experienta de 10 ani in domeniul protectiei drepturilor copilului si ale familiei, Asociatia Telefonul Copilului este singura organizatie neguvernamentala, non-profit, din Romania, care pune la dispozitia copiilor si parintilor o linie telefonica de asistenta la nivel national, 116 111. Cei mici apeleaza pentru a-si exprima temerile, pentru a vorbi despre aspectele care ii afecteaza in mod direct si, cel mai important, pentru a primi ajutor in caz de urgenta. Parintii, insa, contacteaza 116 111 pentru a solicita consiliere juridica pentru cazuri concrete, referitoare la protectia drepturilor copilului și ale familiei. 7 zile din 7, intre orele 08.00-00.00, asistenții sociali si psihologii Asociatiei Telefonul Copilului raspund apelurilor la 116 111.

Rezultatele Asociatiei Telefonul Copilului au fost recunoscute si in anul 2010, prin acordarea Premiul I la Gala Societatii Civile, sectiunea “Apararea Drepturilor Individuale/Colective”, respectiv, nominalizarea Asociatiei Telefonul Copilului in cadrul “Galei 10 pentru Romania”, sectiunea "Sprijin in folosul comunitatii", organizata de Realitatea TV. 

 

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici