Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Cunoaste-ti drepturile

Indemnizatia de crestere a copilului se modifica

Majorarea salariului minim brut la 1 februarie 2017, de la 1.250 la 1.450 de lei, va determina totodata cresterea indemnizatiei minime pentru cresterea copilului de la 1.062,5 lei (85% din 1.250 de lei), cat este in prezent, la 1.232,5 lei (85% din 1.450 de lei). Astfel, indemnizatia va fi mai mare cu 170 de lei.

Citeste mai mult

Formularul S2/E112 si decontarea serviciilor medicale efectuate in strainatate

Pacientii care nu se pot trata in tara dar pentru care exista solutii peste hotare pot beneficia, daca sunt aisgurati, de bani de la statul roman pentru interventiile si tratamentele de care au nevoie. De altfel, in prezent, asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate care se afla pe teritoriul unui stat membru EU, SEE si Elvetia beneficiazadeja de urmatoarele tipuri de asistenta medicala: 

Citeste mai mult

Flori

Ca-n fiecare zi când lucrează în schimbul doi, pe la 14:50 Flori a luat autobuzul din fața fabricii de componente auto unde lucrează,. Era atât de cald încât ai fi zis că-i iulie, dar mai erau doar patru zile din mai. Într-o jumătate de oră a ajuns la grădinița din cartierul sibian Lazaret, ca să o ia acasă pe Elena, fetița ei de cinci ani.

Citeste mai mult

Marturii ale mamelor

Vezi toate marturiile
03.12.2016 elisabeta 2016

legi din italia

cum se poate salva o mama cu doi copii mici care traiesc in italia

legea Italiana nu protejeaza mamele desi este batuta barbar cu pumni infasurati in prosop

Citeste mai mult

24.11.2015 daniela86

Cum se poate solutiona un proces de partaj la urgenta?

In anul 2013 am introdus procesul de divort din destul de multe motive. Am doi baieti. In momentul introducerii actiunii cel mic avea 1 an, iar cel mare 7 ani si 3 luni.Cand fostul sot a vazut ca eu chiar vorbeam serios si-a scos banii din banca, i-a ascuns prin casa si dupa un timp mi i-a aratat spunandu-mi sau amenintandu-ma ca daca nu inchei acest proces inainte sa inceapa va folosi acei bani pentru a-mi face rau, prin tribunal, pe avocati, etc. Inca o face. S-a terminat procesul de

Citeste mai mult

07.08.2015 [email protected]

povestea mea

Buna,ma numesc Mirela,am 33 ani si o fetita de 3 ani si 4 luni.

Citeste mai mult

Intreaba un specialist

Vezi toate intrebarile
16.06.2017 Derzsebet
Daca am o fetita, care a rezultat dintr-o relatie, insa nu am stat niciodata cu tatăl fetiței, si ...

Vezi raspunsul specialistului

20.05.2017 claudia marchidan27
Buna ziua, am o intrebare legata de un act notarial.Am facut la notar anul trecut in septembrie un a...

Vezi raspunsul specialistului

22.03.2017 Nadia Spînu
Bună ziua,mă numesc Spînu Nadia locuiesc împreună cu concubinul şi cu băiețlul nos...

Vezi raspunsul specialistului

Intreaba acum un specialist

19.03.2015 Doncea Ionela

mama singura am nevoie de ajutor

Am doi copii .Un Baietel de 2 ani si 8 luni si o fetita de 1 an . tatal lor ne -a parasit pt o alta femeie cand fetita avea 2 luni si nu vrea sa ne mai ajute. Ce pot face in privinta tatalui pe cale juridica astfel incat copiii sa ramana alaturi de mine si sa le acorde pensie alimentara? Imi doresc sa fac multe pentru ei dar ma descurc foarte greu .As vrea sa muncesc dar nu am cu cine sa-i las.

Citeste mai mult

08.02.2015 [email protected]

imi caut de munca.

buna ziua. sunt o mamica de 32 de ani. am o minunatie de fetita de 2 ani si 2 luni. am nevoie urgent de un loc de munca de cca 4-6 ore. mentionez ca am probleme cu auzul. dar am aparat auditiv. . am mai lucrat. vreau sa lucrez. va rog ajutati-ma . lumea e rea si nu vor persoane cu handicap.

Citeste mai mult

11.03.2014 bublle

AJUTOR VA IMPLOR

Buna seara am apelat si eu la ajutorul vostru deoarece nu mai pot de disperare .cazul meu incepe prin a spune ca in urma unui cuncubinaj cu un cetatean turc am dat nastere unui baietel iar ulterior tatal ne-a parasit intorcandu-se la familia care o are in turcia lasandu-ne fara nici un ajutor financiar.provin dintr-o familie pot spune ca dezbinata deoarece nu am parte de nici un ajutor din partea lor inafara de un pat in care pot si eu si fiul meu a ne pune capul jos si asta contra cost.Sunt

Citeste mai mult

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici