Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Copiii nostri trebuie protejati impotriva infectiei pneumococice!

Un vechi proverb spune ca "Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, asa ca a creat mamele!". Cred ca nimic nu e mai adevarat si nu surprinde mai bine esenta maternitatii ca aceasta fraza. Atunci cand o femeie devine mama, intreaga greutate si responsabilitate a unei vieti apasa pe umerii ei. Pentru o mama, plansul copilului ei nu e niciodata un simplu scancet, un stranut nu e niciodata o simpla raceala, nimic din existenta copilului nu e intamplator sau nesemnificativ.

Cu toate acestea, milioane de mame din intreaga lume sunt neputincioase in fata unui inamic invizibil. Un inamic invizibil ce capata diferite forme si care poate afecta profund, chiar iremediabil, starea de sanatate a copilului tau. Vorbesc aici despre amenintarea bolilor pneumococice, considerate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii drept cea mai frecventa cauza a mortalitatii infantile, din categoria bolilor ce pot fi prevenite prin vaccinare

Provocate de o bacterie raspandita la multi dintre copii (pneumococul), bolile pneumococice inseamna afectiuni diverse, de la otite pana la pneumonii, sepsis sau meningite. In lume, in fiecare an, aproximativ 1 milion de copii cu varsta pana in cinci ani mor din cauza bolilor pneumococice, pneumococul fiind bacteria responsabila de aparitia acestora. In lume sunt inregistrate anual peste 14.5 milioane de episoade de boli pneumococice grave la copii cu varste sub 5 ani. In plus, tratamentele medicamentoase inadecvate, administrate fara recomandarile medicilor, au determinat o crestere a rezistentei bacteriei la antibiotice, in cazul copiilor romani.

Desi, in intreaga lume, copiii sunt protejati prin programe nationale de vaccinare, programe ce vor salva pana in 2030 vietile a aproape 8 milioane de copii, in Romania nu exista inca un astfel de program. Personal, ca mama, mi s-ar parea frustrant sa ma aflu in situatia de a-mi vedea copilul bolnav si de a afla ulterior ca i-as fi putut preveni suferinta printr-un vaccin.

In acest moment, in Romania, zeci de mii de mamici trec prin aceeasi frustrare si se simt neputincioase in fata acestei amenintari. Pentru aceste mamici, care se lupta cu boala copilului lor, dar si pentru micutii ce nu ar trebui sa treaca prin astfel de momente, am luat hotararea de a ma implica activ in promovarea acestei cauze.

Consider ca este important sa oferim micutilor nostri sanse egale cu cele ale copiilor din alte state europene, luptand pentru dreptul lor de a fi vaccinati impotriva bolilor pneumococice. Imi doresc sa avertizez mamele asupra pericolelor la care sunt expusi copiii neprotejati prin vaccinare si sa cerem impreuna autoritatilor romane sa se implice in luarea de masuri pentru vaccinarea copiilor nostri!

Dar, mai mult decat orice, imi doresc ca acest mesaj sa ajunga la urechile tuturor celor in masura sa faca ceva pentru sanatatea copiilor nostri.

Cu drag,

Andreea Marin
Presedinte Fundatia Pretuieste Viata

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici