Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Istanbulul intr-o alta lumina

Acibadem Hospitals Group

In acest weekend am vazut Istanbul intr-o alta lumina, gratie organizatorilor Galei Romano-Turca ce va avea loc pe 20 martie la Sala Palatului si unde va astept cu drag, ca gazda a unui spectacol extraordinar - nu exagerez cu nimic cand spun asta. Am petrecut 3 zile alaturi de o echipa frumoasa, o trupa vesela si curioasa de peste 30 de jurnalisti, insotiti de organizatori, profesori la Institutiile de invatamant Lumina din Romania, unde invata elevi din 46 de tari.

Scopul acestei excursii in care am imbinat placutul cu utilul a fost acela de a cunoaste potentialul relatiei Romania – Turcia, frumusetea si traditiile, cultura si istoria tarii prietene, bogatia, varietatea si atractivitatea bucatariei turcesti, dar si performantele medicinei, turismului,mass-media sau ale sistemului privat de educatie cu radacinile in Turcia, care este astazi prezent, prin institutiile de invatamant Lumina, si in Romania. Pregatim cea mai ampla miscare interculturala la Bucuresti si la Constanta, in luna martie, Gala Culturala Romano-Turca, un eveniment de amploare la care am participat personal, ca gazda, anul trecut la Sala Palatului din Bucuresti.

De ce am facut acest pas? Pentru ca fiica mea invata intr-una dintre aceste institutii de invatamant, International School of Bucharest (ISB), si astfel am ajuns sa cunosc detalii pe care probabil nu le-as fi aflat, de pilda faptul ca aceasta miscare culturala la nivel national este doar o mica parte din ceea ce se intampla in 135 de tari ale lumii, acolo unde se desemneaza finalistii pentru evenimentul extraordinar care are loc, an de an,la Istanbul. Este vorba despre Olimpiada de limba turca ce are loc pe unul dintre marile stadioane din Istanbul, gazduind peste 100.000 de oameni din intreaga lume, un spectacol grandios cu o investitie impresionanta si o realizare de exceptie, din punct de vedere artistic si tehnic.

Iata mai jos cateva informatii despre obiectivele pe care le-am vizitat la Istanbul:

ZIARUL ZAMAN (Timpul) Cu un tiraj de aproape 1 milion de exemplare si o istorie de 26 de ani, ziarul a inregistrat cea mai mare crestere a tirajului ca publicatie din Turcia, este un ziar de referinta,cu traditie si credibilitate. Varianta in limba engleza, Todayszaman, reprezinta cea mai buna sursa de informare pentru strainii care doresc sa fie la curent cu progresele din Turcia. In cadrul aceleiasi structuri media se regaseste si revista Aksiyon, cu un tiraj saptamânal de 55 de mii de exemplare, precum si agentia de presa international Cihan Haber Ajansı .

SAMANYOLU TV (STV) Avand ca principiu emisiunile centrate pe oameni si pe nevoile acestora, precum si pe problemele actuale ale societatii in ansamblu, televiziunea STV a ajuns sa dezvolte in 20 de ani, 8 canale de emisie. Din cadrul aceluiasi trust fac parte Ebru TV, care emite in America in limba engleza, precum si Hazar TV, care emite in Azerbaidjan in limba azera. Fundatia Ziaristilor si a Scriitorilor, Ziarul Zaman si STV sunt implicate, prin traditie, in sustinerea acestei Olimpiade.

SAPPHİRE Deschisa publicului in urma cu doar doi ani, Sapphire, cladirea cea mai inalta din Istanbul a reusit sa devina, in scurt timp, un punct de atractie atât pentru localnici, cât si pentru turistii straini, prin arhitectura si prin modernitate. Ultimul nivel al cladirii cu 26 de etaje ofera o panorama unica si de neuitat deasupra metropolei Istanbul, precum si posibilitatea realizarii unui tur virtual si servirea mesei pe terasa aflata la ultimul etaj al cladirii, acolo unde noi am cinat.

ACIBADEM HOSPİTALS Este reteaua medicala de performanta (16 spitale si 12 clinici) care primeste de 22 de ani pacienti atât din tara cât si din strainatate, fiind unul dintre cele mai prestigioase centre medicale private ale Turciei. Este alegerea ideala pentru cei care doresc si au nevoie sa beneficieze de cele mai noi si moderne tratamente medicale. Colaborarea cu Romania este deja de notorietate, multi romani care nu am mai gasit solutie medicala in Romania gasind salvarea la Acibadem.

DOLMABAHÇE SARAYI Reprezinta una dintre cladirile istorice din ultima perioada a Imperiulul Otoman, care poarta amprenta puternica a acelor vremuri. Construita in anul 1856, cladirea a reprezentat locul de activitate si de odihna pentru 6 dintre sultani. Mustafa Kemal Ataturk si-a petrecut ultimii 12 ani in aceasta cladire. In present, Primul Ministru al Turciei, Recep Tayyp Erdoğan, isi desfasoara activitatea la DOLMABAHÇE SARAYI cand se afla in Istanbul.

MUZEUL PANORAMA se evidentiaza prin imensul tablou panoramic care ilustreaza cucerirea orasului Istanbul, realizat de catre 8 artisti plastici, timp de 3 ani de zile. Pe o suprafata de 2350 de metri patrati veti intalni 10 mii de personaje.

Multumesc colegilor de la Pro TV, RTV, Kanal D, Look TV, TVR, Antena1, B1TV, VIVA, Hot news, Business Woman Magazine, Adevarul, Romania Libera, Libertatea, Ring , Agentia de presa mondena, Story, Unica, Zaman Romania pentru deschiderea cu care imbratisat ideea acestei experiente inedite si pentru umor, intelegere, inventivitate!

Vizitati Galeria Foto pentru imagini.

Un gand bun!

Andreea

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Intra in contul tau

Intra in contul tau

Vrei sa beneficiezi gratuit de facilitatile proiectului?

Fa-ti cont

Ai nevoie de sprijin?

Nu esti singura!
Vino in centrele noastre de consiliere

Sau suna la 116 111. Apel gratuit din retelele TELEKOM ROMANIA
Da click si citeste

Doneaza <b>2%</b> din impozitul pe venit pentru cauza mamelor aflate in dificultate!

Sustine campania Facebook Twitter Yahoo! Messenger Email

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici