Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

De ce sa-ti cresti copilul bilingv? Iata cinci motive bine intemeiate

Sfaturi pentru parinti

Copiii care învață două limbi din copilărie, copiii bilingvi, au o serie de avantaje față de colegii lor, iar acest lucru a fost demonstrat de cercetări.

Un număr impresionant de studii neuropsihologice au fost dedicate bilingvismului. Multe dintre ele evidențiază „beneficiul practic”, fiind corelat cu flexibilitatea intelectuală.
Iată care ar fi principalele avantaje pentru copiii dvs

 1. Au parte de „gimnastică” pentru creier

Utilizarea constantă și schimbarea între două limbi este un antrenament excelent pentru creier - numărul de neuroni din cortexul prefrontal crește exact asemenea mușchilor ce cresc prin exerciții fizice regulate. Această constatare a fost susținută în ultimii ani de o multitudine de cercetători americani, care au subliniat și faptul că studierea a două limbi în paralel asigură fluență verbală și adaptare la schimbare.

 2. Dezvoltă mai multe abilități cognitive

Studii britanice recente arată că bilingvismul are un efect pozitiv asupra capacității de evaluare a informației și de ignorare a elementelor irelevante. Micuții bilingvi sunt capabili să proceseze informații în manieră critică și sunt mai buni la filtrarea distragerilor. Acest lucru este direct legat de modul și mediul în care sunt crescuți. Pe măsură ce înaintează în vârstă, ei primesc și procesează date din două surse și se obișnuiesc să opereze cantități mari de informație.

3. Devin mai creativi

Oamenii care vorbesc două limbi au adesea succes în domeniul artelor. Cercetările arată că bilingvii tind să observe subtilități și nuanțe pe care monolingvii le observă mai greu. Acest talent se poate remarca mai ales în domeniul muzicii, prin capacitatea de a distinge sunete și melodii.

Cele mai impresionante descoperiri în acest sens au rezultat în urma cercetărilor oamenilor de știință de la Universitatea California din San Diego. 60% dintre studenții din China, care cunoșteau două limbi străine, aveau un ton perfect. Între timp, doar 14% dintre americanii monolingvi puteau pretinde același lucru.

4. Comunică mai ușor, fără teamă

Bilingvismul încurajează o anumită „personalitate divizată”, în sens pozitiv. Cineva care trăiește o astfel de „viață dublă” este întotdeauna mai calm atunci când comunică, deoarece știe că are o opțiune de rezervă la sfârșitul zilei. Persoanele ce vorbesc două limbi se distanțează literalmente de sentimentele negative și sunt capabile să gândească mai clar, susțin cercetătorii americani. Această conștiință îi ajută să fie deschiși la relațiile cu diferiți oameni și să capete mai multă încredere în sine.

5. Sunt mai feriți de „bătrânețea creierului”

Statistici americane arată că rata demenței în țările în care se vorbesc două limbi este cu 50% mai mică decât cea din regiunile în care oamenii vorbesc doar una.

Specialiștii consideră că simpla comunicare în mai multe limbi este comparabilă cu rezolvarea constantă a problemelor logice, fiind o modalitate universală de a preveni sau a întârzia apariția demenței.

 

 

Este ideal să se înceapă de la vârsta de 4 ani

La școala online de engleză Novakid începem să lucrăm cu cei mici de la 4 ani. Aceasta este cea mai bună vârstă pentru ca un copil monolingv să înceapă studiul, dacă doriți să crească în mod bilingv.

Până atunci, există încă șansa ca limba primară, cea vorbită acasă, să nu devină exclusivistă și dominantă. După vârsta de șapte ani, șansele copilului de a-și însuși a doua limbă ca un vorbitor nativ scad brusc.

S-a estimat că un bilingv natural (un copil crescut într-o familie bilingvă) aude aproximativ 45 de milioane de cuvinte în fiecare limbă în primii trei ani din viață. Așadar, comunicarea activă prin dialog este importantă, iar vizionarea pasivă a desenelor animate este insuficientă.

Un procentaj uimitor de persoane bilingve la nivel mondial

Astăzi, 43% dintre oameni pot fi numiți bilingv. Acest lucru se datorează în mare măsură politicilor bilingve din fostele colonii. Diversitatea lingvistică în țările asiatice este, de asemenea, un factor major. Globalizarea a afectat națiunile odată statornice, iar astăzi nu este neobișnuit ca părinții unui copil să aibă origini diferite. În cele din urmă, predarea limbilor străine este o industrie în plină expansiune în Europa. Este practic imposibil în zilele noastre să întâlnești un tânăr suedez, austriac sau german care nu vorbește engleză.

Locul în care educația nu are frontiere 

Școala online de limba engleză Novakid se angajează să conlucreze la succesul copiilor în viitoarea comunitate globalizată. Încă la înființare compania a pus accent pe dezvoltarea unor cursuri de înaltă calitate, care să folosească tehnologii moderne, cu o abordare bazată pe date și care să fie predate de profesori experimentați și profesioniști.

Novakid este o joacă online, dar… cu folos! La început, copilul nu știe limba dascălului său, nici acesta nu cunoaște româna și, totuși, atât de eficientă se dovedește a fi metoda, încât cele 25 de minute de lecție – special gândite să nu ajungă să plictisească sau să obosească prea tare copilul – devin bucuria pe care elevul o așteaptă mereu cu nerăbdare”, spune Andreea Marin, Brand Ambassador Novakid.

Puteți sprijini acest concept inovator înscriindu-vă în Clubul Global al Părinților Activi și făcând o diferență în educație. Abonamentele cu o durată de 3 luni sau abonamentele pe termen scurt, însă reluate timp de trei luni consecutive, reprezintă criteriul de eligibilitate al acestui proiect.

Pentru mai multe detalii despre metodologia, programele și avantajele pe care vi le poate oferi școala de limba engleză online Novakid, vă invităm pe www.novakid.ro.

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici