Scoala mamelor

Acest website este cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Investeste in oameni!

Ajuta-ne sa ajutam!

Ingrijire personala

 

La sfarsitul anului trecut, eram cu totii aproape, atunci cand lansam o campanie de voluntariat medical fara precedent la noi in tara, si va multumesc pentru faptul ca ati dus vestea mai departe si ati pus umarul pentru ca atatea vieti omenesti sa fie salvate, din acea zi pana astazi.

“Ajuta-ne sa ajutam!” este indemnul adresat atunci oricarui om cu suflet mare, capabil sa inteleaga valoarea demersului medicilor voluntari din Asociatia ZETTA, care au pus umar langa umar si au hotarat sa faca 50 de operatii complexe de reconstructie pro-bono intr-un an. Si totusi, campania a depasit toate asteptarile: sub coordonarea initiatorului, Dr. Drago? Zamfirescu - medicul roman ce si-a castigat renumele in tara, dar si peste hotare, prin reusitele sale in sala de operatii, dar si prin inovatiile sale in medicina - cele 50 de interventii dificile planificate intr-un an au avut loc in doar 5 luni! Oameni ale caror vieti au fost date peste cap fie de un incendiu, fie de un accident soldat cu rani grave sau amputatii, fie de un cancer ce a lasat urme pe corp sau de malformatii diverse – si, din pacate, nimeni nu are garantia de a fi ferit de un asemenea necaz – au atata nevoie de noi!

Campania continua, asadar si, pentru a deveni mai eficienta, vine cu noutati. Inainte de a vi le spune, trebuie sa stiti ca, in mod normal, o operatie de reconstructie are costuri considerabile, dar cum munca, priceperea si timpul doctorilor sunt gratuite in beneficiul pacientilor, in acest caz prin voluntariatul medicilor, singurul cost ce trebuie acoperit este cel al consumabilelor necesare in orice interventie. Acestea sunt comandate de asociatie la furnizorii de echipamente medicale si sunt costuri ce nu pot fi evitate. Dar atunci cand pacientul ajunge deja pe masa de operatie, in Clinica Zetta, unde au loc interventiile, e clar ca solutia a fost deja gasita. Multumim fiecarui om care a inteles cat de necesare sunt solidaritatea si omenia, cand e vorba de salvarea unor vieti! Fiecare donatie, oricat de mica, e atat de importanta!

Tocmai de aceea, venim in intampinarea voastra si de acum inainte exista si o modalitate mai simpla de a va implica: un SMS trimis la numarul 8838 cu textul “ZETTA” inseamna o donatie de 2 euro! Donatiile se pot face din retelele Vodafone, Digi Mobil, Telekom Romania Mobile si Orange si nu se percepe TVA pentru donatiile de pe abonament. Cei care nu pot dona prin SMS, o pot face prin MobilPay la link-ul http://asociatiazetta.ro/dona?ii-online/. E o alta cale prin care putem pune umar langa umar si putem face minuni, iar sprijinul fiecarui om care o promoveaza si doneaza este foarte important! Lectia solidaritatii, care costruieste atat de mult in tarile pe care le numim “civilizate” si ne dorim sa obtinem aceleasi victorii pentru viata ca si in cazul lor, este o lectie ce se invata doar exersand-o in fiecare zi, dandu-ne mainile si ducand vestile bune mai departe.

E greu, insa, atunci cand un om vine cu o problema de sanatate urgenta, care nu suporta amanare, sa asteptam strangerea fondurilor pentru interventia necesara acestuia, zi dupa zi, 2 euro cu 2 euro... De aceea, orice donatie consistenta din partea unor posibili sponsori ce pot sa puna umarul creaza un fond pe care sa ne putem baza in astfel de situatii si multumim companiei ROMGAZ, care tocmai ni s-a alaturat, intelegand responsabilitatea sociala a acestui demers, e un sprijin de care campania are mare nevoie, pentru continuitate!

Sunt onorata sa pun umarul, sprijinind medicii voluntari, va multumesc daca veti hotari sa faceti la fel, e o initiativa minunata ce ar putea fi un model de buna practica, facand mult bine la nivelul intregii tari, daca ar fi urmata.

 

Implica-te si tu! Multumiri pentru omenie! Ajuta-ne sa ajutam!

Comentarii

Nu exista nici un comentariu

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invita sa vizitati www.fonduri-eu.ro

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatioru pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a guvernului Romaniei.

Termenii si conditiile pentru accesarea, vizionarea si folosirea acestui site le puteti gasi aici